Anina seksi kuhinja: Hrana u bojama jeseni

Anina seksi kuhinja: Hrana u bojama jeseni

Foto: Filip Dizdar

JESEN nam donosi šarenu ponudu namirnica koje čuvaju mladost i vitkost te smo ih upravo zbog toga ovaj put izabrali za "in namirnice". Kesten, gljive, brokula i bundeva su namirnice koje su bogate vitaminima i mineralima te savršene za ove hladne dane jer daju dovoljno energije i topline kako bi nas ostavili sitima i zagrijali. Iskoristit ćemo te namirnice kako bi napravili zgodne jesenske obroke koji će vam "napumpati" imunitet i ostaviti liniju netaknutom.

Piletina s gljivama i bundevom


Potrebno ti je:

800 g pilećih prsa
20 g gljiva (po želji; vrganji, šampinjoni....)
450 g  pečene bundeve
Slatko vrhnje
Crveni luk
Češnjak

Priprema:

Zagrij ulje u tavi, po mogućnosti u woku, i ubaci prvo češnjak a zatim izrezan crveni luk. Kad je crveni luk skoro gotov dodaj gljive i nastavi prženje dok luk ne postane slatkast.  Dodaj piletinu koju češ predhodno isjeckati na komadiće, sol, papar, vegetu i kadulju radi bolje okusa. Kad je piletina gotova dodaj slatko vrhnje i žličicu kurkume te ostavi da zakuha. Skini s vatre i dodaj pečenu bundevu izrezanu na komadiće.

Pire od brokule

Potrebno ti je:

300 g brokule
200 g krumpira
žlica maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice parmezana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
žličica vegeta

Priprema:

Brokulu razdvoji na manje cvjetove i operi, a krumpir oguli, operi i nareži na manje komadiće te ih zajedno skuhaj u slanoj vodi i procijedi. Smiksaj krumpir i brokulu pa dodaj maslac, vrhnje i parmezan. Po potrebi još malo posoli i popapri te dodaj vegetu i sve zajedno još jednom dobro izmiksaj i posluži .


Kesten čokoladni napitak

Potrebno ti je:
200 ml slatkog vrhnja
400 ml mlijeka
100 g šećera
100 g čokolade u prahu
1 vanilin šećer
200 ml kuhane crne kave
100 g kesten pirea
2-3 žlice ruma
200 ml slatkog vrhnja za preljev

Priprema:

Na laganoj vatri kuhaj mlijeko sa slatkim vrhnjem, šećerom, vanili šećerom i čokoladom. Kad zakipi, makni s vatre i dodaj kuhanu kavu. U usku dublju posudu stavi kesten, te mu po malo umiješaj kuhano čokoladno mlijeko i na kraju rum.
Za preljev smiksaj slatko vrhnje da se malo zgusne, pa ga polako ulij na površinu napitka. Za dekoraciju možeš posuti kakaom ili čokoladom.

Dobar tek!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara