Anina seksi kuhinja: Svi vole palačinke

Anina seksi kuhinja: Svi vole palačinke

Foto: Filip Dizdar

OVE subote radit ćemo palačinke, upravo iz razloga što ih svi vole! Jednostavne su za napraviti, brzo se pripravljaju, a mnogima su omiljena slastica. Osim uobičajenih slatkih palačinki s čokoladom, marmeladom ili orasima, popularne su i slane palačinke sa sirom, mljevenim mesom, pa čak i pohane. Mi donosimo pizza palačinke koje možete poslužiti kao glavno jelo i palačinke s kokosom za desert. Nadamo se da ovakve palačinke još niste isprobale te da će ovi recepti biti savršena prilika za to.

Pizza -palačinke

Potrebno ti je:

5  jaja
40 dag. oštrog brašna
5 dl. mlijeka
2.5 dl. mineralne vode
1 vrećica parmezana
30 dag. sira Gauda ili Podravec
2 dl. kiselog vrhnja
30 dag šunke za pizzu
svježe rajčice ili po izboru rajčice iz konzerve
origano

Priprema:

Napravi standardnu smjesu za palačinke od 3 jaja, brašna, mlijeka, malo soli, mineralne vode i u smjesu dodaj vrećicu parmezana. Kad ispečeš palačinke napuni ih nadjevom koji ćeš napraviti od jaja, vrhnja, naribanog sira i šunke. Zarolane palačinke prelij nadjevom za pizzu od rajčice kojoj možeš dodati kečap i naravno origano. Budi pažljiva sa začinima i soljenjem da ne pretjeraš. Zatim zapeci prelivene palačinke u pećnici, 15-20 minuta na 180 stupnjeva .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kokos-palačinke

Potrebno ti je:

30 dag brašna 
10 dag bijele mliječne čokolade
20 dag crne čokolade za kuhanje
0.5 l slatkog vrhnja
5 žlica kokosa
3 jaja
vanilin šećer
1 čvrsti jogurt
3,5 dl mlijeka
1,5 dl mineralne vode
1 žličica ruma
kakao

Priprema:

Napravi tijesto za palačinke tako da umutiš jaja, vanilin šećer, jogurt, mlijeko, brašno, mineralnu vodu, rum, žličicu šećera, malo soli i dvije male žličice kakaa. Palačinke koje ćeš ispeći imat će boju i okus po čokoladi. U drugoj zdjelici rastopi bijelu čokoladu u 2 dl slatkog vrhnja i dodaj joj kokos. Ostavi kremu malo u frižideru da se ohladi pa je namaži na palačinke. Palačinke prelij smjesom rastopljene čokolade i 3 dl slatkog vrhnja i pospi kokosom.

Dobar tek!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara