Brojke ne lažu: muškarci i žene različito gledaju na veze

Brojke ne lažu: muškarci i žene različito gledaju na veze

Foto: Bjorn Borg

MIJENJA li moderan način života i način na koji se odnosimo jedni prema drugima, ili su na snazi još uvijek tradicionalne ideje? Rezultati četvrte po redu godišnje ankete časopisa Ask Men otkrivaju promjenu dinamike spolova kada je riječ o vezama, a časopis se udružio s Cosmopolitanom koji provodi sličnu anketu s pripadnicama ljepšeg spola. Oba su spola dala odgovore koji pokazuju da tradicionalne stvari ostaju iste, no drugi se aspekti itekako mijenjaju.

Čak 85 posto muškaraca tvrdi kako im ne bi smetalo kada bi njihova partnerica zarađivala više novca od njih, no većina ih je ipak rekla kako još uvijek smatraju da je muškarčev zadatak donijeti novac u kuću i voditi brigu o obitelji. Plaćanje pića i hrane na spoju prije nego što veza postane ozbiljna također smatraju muškom obavezom, a taj čin smatraju kavalirskim i pristojnim.

Dugo očekivana kontracepcijska pilula za muškarce ima fanove u pripadnicima oba spola, pa je tako 53 posto žena reklo kako bi nagovarale svoje muškarce da ju uzmu, a 68 posto muškaraca kaže da bi ju počeli koristiti kada bi bila dostupna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada je riječ o onome što bi promijenili na svojoj boljoj polovici, 26 posto muškaraca je reklo kako bi na svojoj djevojci mijenjali stav ili sklonost promjenama raspoloženja, dok 30 posto žena ne bi mijenjalo ništa na svom partneru.

Istraživanje je otkrilo i što oba spola smatraju najvećim statusnim simbolom; dok 43 posto žena najvećim uspjehom smatra lijep dom, njih 26 posto ipak većim uspjehom smatra vezu s uspješnim muškarcem. Muškarci su u ovom području iznenadili, odabirući obitelj kao najveći uspjeh, za što ih se odlučilo čak 39 posto.

Kada je fizički izgled u pitanju, žene su pokazale kako su sklonije opraštanju mana od muškaraca. Muški se rod tako izjasnio kako bi vjerojatno ostavili djevojku koja se jako udeblja, i to čak njih 48 posto, dok je jednak odgovor dalo samo 20 posto žena.

Razvod braka 78 posto muškaraca smatra nepravednim, navodeći kako su sudovi uvijek naklonjeniji ženama, a 43 posto žena smatra kako sud jednako tretira oba spola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara