Izvrsna božićna dekoracija: Svjetlucavi ukrasi za koktel čaše

Foto: homeandgardengifts, shutterstock

AKO želiš iznenaditi svoje goste lijepo dekoriranim stolom i neobično uređenim čašama, probaj se poslužiti šljokicama. Za ovu dekoraciju trebat će ti samo malo vremena, a rezultat će biti glamurozan i tvoji gosti će ga pamtiti. Ovakve dekoracije najčešće se rade na čašama za koktele, ali možeš ih napraviti i na bilo kojim drugim čašama. Dok se koristiš šljokicama, najbolje bi bilo da napraviš "radnu površinu" od starih novina koje ćeš kasnije baciti, kako bi izbjegla da se šljokice raznose po cijelom stanu.

Danas se mogu kupiti jestive šljokice za dekoracije, no možeš se poslužiti i običnim šljokicama. Evo kako!

Ako koristiš obične šljokice


Ako nemaš jestivih šljokica, poslužit će i obične, ali moraš pripaziti da ih tvoji gosti ne pojedu. Jednu stranu čaše natrljaj limunovim sokom i zatim "uroni" u šljokice do dijela kojeg si odredila. Drugu stranu ostavi čistu kako bi gosti s te strane mogli piti.Ako koristiš jestive šljokice


Jestive šljokice možeš staviti na cijeli rub čaše, a postupak je isti. Rub čaše uroni u limunov sok i zatim u šljokice. Ako ne drže dobro, u limunov sok stavi i malo meda. Na jednu stranu čaše super ljepilom možeš zalijepiti i leptirića, cvjetić ili zvjezdicu u boji čaše.

Ako koristiš boju za staklo

U dućanima s priborima za ručni rad i hobije, možeš nabaviti i boje za staklo u šljokastim i mat varijantama kojima možeš ispisati imena, poruke ili nacrtati crteže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara