Kako lakše postići baš svaki cilj?

Kako lakše postići baš svaki cilj?

Foto: Vogue

NIKAD ne odustaj.

1. Zapiši ih
 
Jedno je američko istraživanje dokazalo kako ljudi koji svoje ciljeve zapisuju na papir, postižu više od onih koji to ne rade. Upravo zato, nemoj zaboraviti sa sobom nositi malu bilježnicu, u koju ćeš zapisati sve što želiš ostvariti u 2016. godini.
 
2. Neka oni budu što lakši i brži za ostvariti
 
U suprotnom, puno je lakše odugovlačiti s njihovim ostvarivanjem. Pa ako uskoro planiraš neko putovanje, neka to bude neka bliža destinacija, za koju je vjerojatnije da ćeš otići, a istovremeno planiraj i neku veću avanturu.
 
3. Budi preciznija
 
Na primjer, ako je tvoj cilj izgubiti koji kilogram, odmakni se od nejasnih ciljeva, poput "početi vježbati" ili "biti fit". Umjesto toga, detaljnije isplaniraj kako ćeš to postići, ciljevima kao što su "trčanje svaki dan", "trening tri puta tjedno", "šetnja 30 minuta dnevno" i slično. To je puno više motivirajuće, posebno kad počneš ostvarivati jedan po jedan cilj.

4. Vizualni podsjetnik
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Neka vizualni podsjetnik na tvoje ciljeve bude uvijek blizu tebe, npr. na zaslonu mobitela, na radnom stolu, u spavaćoj sobi, kako bi se stalno podsjećala na njih. Upotrijebi malo mašte, isplatit će se.
 
5. Napredak
 
Shvaćanje koliko posla i truda treba za ostvarivanje nekog cilja, može biti zabrinjavajuće. Upravo zato, usredotoči se na to koliko napreduješ, umjesto toga koliko ti još treba da bi nešto postigla. Tako će sve biti puno lakše.
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara