Koliko se često maze parovi i vodi li to baš uvijek do seksa?

Koliko se često maze parovi i vodi li to baš uvijek do seksa?

Foto: Bride To Be

MAŽENJE je temelj svake zdrave veze.

No, ako si mislila kako je ono gotovo uvijek uvod u seks, tu si se prevarila.
 
Istraživanje je provedeno na 500 ljudi, a njime je otkriveno kako svaki 6. put maženje dovede do seksa, što znači da se ono češće koristi kao uvod u razgovor o tome kako nam je prošao dan, a manje kao predigra za seksualnu avanturu.
 
S obzirom na ludi dnevni raspored, odnosno prezaposlenost, stres i umor, ljudi sve više žude za toplim dodirom partnera, zbog čega se osjećaju zaštićenije, što im brzo popravlja raspoloženje.
 
Istim je istraživanjem otkriveno kako se parovi maze otprilike 8 puta tjedno, a zagrljaji i poljupci traju oko 45 minuta. No i dalje, 3 od 5 ispitanika žude za češćim dodirima s partnerom.
 
Iako maženje ne dovodi uvijek do seksa, i dalje je jako važno za parove: tako su oni, koji imaju takve navike, otkrili kako su općenito zadovoljniji svojim seksualnim životom.
 
No, maženje je popularnije među pripadnicama ljepšeg spola, a manje među muškarcima, a najpopularnije mjesto za to su kauč, fotelja te krevet, a posebno je popularno maženje prilikom gledanja televizije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"I muškarci i žene se nakon maženja osjećaju opušteno, zaštićeno i bliskije s partnerom. Takav čin na kraju pridonosi ukupnom zadovoljstvu odnosom te osjećaju da ovdje pripadamo", zaključak je istraživača.
 
Znate što vam je činiti večeras...
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara