Ljubavne lekcije kojima su nas naučile princeze iz bajki

Ljubavne lekcije kojima su nas naučile princeze iz bajki

Foto: Vogue

KAD su bile male, sve cure su se igrale princeza i gledale Disneyeve crtiće zamišljajući da će i one jednog dana upoznati svog princa, baš poput tih animiranih ljepotica. Kako postajemo starije, svi nas uče da prestanemo vjerovati u bajke, ali ipak, u ovim "ružičastim pričama" kriju se mnoge vrijedne lekcije o ljubavi. Evo nekoliko vrijednih ljubavnih poruka kojima su nas naučile junakinje iz bajki.

Jasmina

Lijepa princeza Jasmina zaljubila se u siromašnog lopova Aladina i time nas naučila da u ljubavi ne postoje predrasude. Iako se zakonom smjela udati samo za kralja, ova bajka je imala sretan kralj zahvaljujući još jednoj vrijednoj lekciji koju smo izvukli iz nje, a to je da se ne isplati biti sponzoruša.

Ariela

Mala sirena je izgubila dar govora kada je dobila priliku da napokon osvoji svog princa, ali to ju nije spriječilo da se pokaže u punom svjetlu i proba ga očarati bez obzira na sve. Mala sirena nam je pokazala da je najbolja komunikacija s partnerom govor tijela i da poljubac uvijek vrijedi više od tisuću riječi.

Belle


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Belle nas je naučila da od svake zvijeri možeš napraviti princa ako to želiš. Njezina ljubav prevladala je njegov čudan karakter i ružnoću te pokazala koliko izgled može biti nebitan kad je u pitanju prava ljubav.

Snjeguljica


U ovoj bajci nam je zapravo važnu lekciju dala Snjeguljičina maćeha koja je loše završila zbog svoje taštine, bahatosti i egoizma. Usprkos njezinoj bolesnoj želji da bude najljepša, iz ove priče smo naučili da ljepota dolazi iznutra i da dobro na kraju uvijek pobjeđuje.

Pepeljuga

Ova ljepotica dala nam je lekciju iz odvažnosti i pokazala nam da nekad moraš uzeti stvari u svoje ruke ako želiš da ti se želje ostvare. Nekad i princeza može napraviti prvi korak u osvajanju svog princa . Isto tako, treba znati i otići u pravom trenutku kako bi se tvoj princ malo potrudio oko tebe.

Trnoružica

Lijepa Trnoružica čekala je svog princa 100 godina i čekanje se na kraju isplatilo. Lekcija koju možemo izvući iz ove bajke je da se ljubav isplati čekati te da bi solo cure trebale uživati u slobodnim danima i čekati svog princa, a ne očajno ulaziti u loše veze. Bez obzira na sve, prava ljubav će kad tad doći i bit će ti drago što si čekala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara