Loši ljubavni savjeti koje žene dobivaju od obitelji i prijatelja

Loši ljubavni savjeti koje žene dobivaju od obitelji i prijatelja
Foto: Chiara Ferragni
 
NEKE bi savjete trebala poslušati, a zatim ih zaboraviti.
 
1. Nemojte ići u krevet ljuti
 
Kod nekih svađa, uzimanje stanke biti će itekako potrebno, kako bi se slegle emocije te kako ne biste jedno drugome rekli nešto što ćete kasnije vrlo vjerojatno požaliti. Jedino je bitno da se kasnije vratite na raspravu, a ne da gurate probleme pod tepih.
 
2. Svi muškarci su kreteni
 
Sto ljudi, sto čudi. Neki će nas povrijediti, no još uvijek ima i onih koji će nas držati kao kap vode na dlanu, samo ih je malo teže pronaći. Izjavama poput "svi su oni isti" ili "svi su kreteni", možete izazvati javljanje loših osjećaja kod druge osobe i gubitak nade, što sigurno ne želite.
 
3. Preizbirljiva si
 
Zašto je ova rečenica loša? Jer se može izjednačiti s onom da misliš kako ta druga osoba ne zaslužuje najbolje, već bi se trebala zadovoljiti i nečim manjim, ako ne želi ostati sama. Samo se sjeti kako ni ti ne bi voljela čuti tako nešto.
 
4. To nije varanje, ako ste uzeli pauzu
 
Pauza za tebe nije značila prekid, već uzimanje malo vremena za sebe, kako bi oboje razmislili o budućnosti. A ako on nije mogao izdržati ni tjedan dana, da ne završi s nekom drugom, dok je još postojala šansa za vas dvoje, to je definitivno varanje.
 
5. Ponekad treba prešutjeti neke stvari
 
Neke nebitne stvari, sigurno da. No, stvari koje te smetaju, njemu moraju biti jasne, ako želiš da ih promjeni. Sam neće doći do zaključka da to mora napraviti.
 
6. Nikada mu nemoj govoriti ništa protiv mame ili prijatelja
 
Ako ikad dođe do toga da si bila žrtva određene uvrede s njihove strane i slično, imaš mu svako pravo iskreno reći kako to nije u redu.
 
7. Ja mu to nikad ne bih oprostila
 
No, ti si osoba koja najbolje zna što se događa između vas i koja je pozadina priče,koja je dovela da on učini nešto, čime te povrijedio. I što god tko rekao, na kraju dana, ti si i ta koja mora odlučiti hoće li nešto oprostiti ili ne, a ne ljudi oko tebe, koji ga poznaju uglavnom iz tvojih priča.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara