Mali beauty trikovi za hitne slučajeve

Mali beauty trikovi za hitne slučajeve

Foto: Tous

SVAKA od nas doživjela je male nezgode na spoju radi kojih se naš pomno isplanirani look može pretvoriti u neuredan izgled. Iznenadna kiša, puknuti nokat i slične situacije mogu nam zadati glavobolju, a ako je riječ o bitnom sastanku, čak i migrenu. Ako si daleko od udobnosti vlastite kupaonice, a na sebi primijetiš neki nedostatak koji želiš ukloniti, ne paničari - donosimo nekoliko iznenađujuće korisnih sitnica koje ti mogu popraviti izgled, i raspoloženje.

Kutija šibica za puknuti nokat

Tvoja manikura se iz savršene upravo pretvorila u katastrofalnu - nokti uvijek pucaju kada nema nikakve rašpice u blizini, a osim što izgleda ružno, njime možemo oštetiti odjeću, pa čak se i ogrebati. Ako nemaš rašpicu pri ruci, pronađi negdje kutiju šibica. Kres na kutiji dovoljno je oštar da zagladi tvoj napuknuti nokat, a kad dođeš kući možeš posao dovršiti rašpicom.

Žlica za trepavice

Trepavice tijekom večeri mogu od težine maskare početi gubiti formu i padati prema dolje, a u tvojoj torbici gotovo sigurno nema mjesta za uvijač. Potraži najobičniju žlicu, i njom uvij trepavice - naravno u privatnosti WC-a. Možeš ponijeti i svoju, malu žličicu i osigurati si prodoran pogled za cijelu večer.

Limun i led za prištić


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjediš na romantičnoj večeri sa svojim dečkom, frizura je na mjestu, make-up savršen, i odjednom pod prstima osjetiš bolnu oteklinu koja će izrasti u prištić? Događa se u najnezgodnijim trenutcima, a rješenje je jednostavno. Naruči vodu s limunom i ledom, a kad tvoj dragi ode do WC-a, lagano prisloni led na oteknuće, jer će tako splasnuti, te ubrusom natopljenim s par kapi limuna prijeđi preko prištića. Limun će isušiti mjesto, a prištić koji će nastati bit će mnogo manji.

Krema za ruke na napuhnutoj kosi


Trudila si se doma, peglala kosu, zaglađivala je četkom, a vlaga u zraku pretvorila te iz zaglađene ljepotice u raščupanu zvijer? Djevojke čija je kosa sklona reagiranju na vlagu znaju o čemu pričamo. Naneseš li malo kreme za ruke (ključna riječ: malo) i prođeš li rukama kroz kosu, zagladiti ćeš je jer će težina kreme smiriti divlje dijelove kose koji strše na sve strane.

Toalet papir za T-zonu

Matiranje kod kuće učinilo je tvoju kožu prekrasnom, ali dva sata kasnije ona se pretvara u sjajnu površinu s koje ljudi hvataju svoj odraz - masna koža može izgledati nečisto i neuredno, a kratki izlet do WC-a može spasiti situaciju. Uzmi nekoliko listova toaletnog papira i lagano ih tapkaj po dijelovima koji su masni, kako bi se sve upilo. Pazi da ne pretjeraš kako ne bi skinula šminku, a na kraju provjeri da se koji komadić nije zalijepio za lice.

Vlažne maramice za čistu kosu

Ako se tvoje šiške počnu mastiti i lijepiti za čelo, brzinsko rješenje potraži u vlažnim maramicama koje sadrže alkohol. Alkohol će isušiti kosu i upiti ulje, a kosa će djelovati lakše i čišće. Umjesto vlažnih maramica možeš upotrijebiti i antibakterijski gel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara