Muškarac u vezi mora voljeti više nego žena

Foto: fanpop

KAKO bi veza bila dobra, muškarac mora voljeti ženu malo više nego ona njega; tako glasi stara uzrečica kojom su se služile naše prabake, a nedavno je istraživanje na jednoj web stranici pokazalo da velik postotak ljudi još uvijek vjeruje u to.

Anketa stranice HowAboutWe.com pokazala je kako se čak 72 posto ispitanika slaže sa ovom tvrdnjom, te kako je za stabilnost veze potreban nesrazmjer osjećaja u korist žene.

"Baka mi je davno rekla kako se moram udati za muškarca koji me voli malo više nego ja njega" -  izjavila je jedna ispitanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ova se ljubavna teorija vjerojatno temelji na percepciji o muškarcima, prema kojoj će muškarci prije prevariti ženu ako misle da je u potpunosti predana samo njemu, jer se tada u njima razvija lovački nagon. Žena koja je uvijek malo distancirana biti će mu izazov, pa će nesvjesno imati veliku potrebu biti uz nju i ljubomorno ju čuvati od svih.

Žene su, s druge strane, predodređene da budu majke i brinu o drugima, barem u biološkom smislu, a zbog toga će birati stabilnost prije strasti i manje varati svoje partnere.

Mi smo uvijek za jednakost kada je u pitanju ljubav, no svaka žena bi vjerojatno voljela imati partnera kojeg obožava, ali i znati da on nju ipak voli mrvicu više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara