Ne moramo birati: Moguće je imati uspješnu karijeru i kvalitetni ljubavni život

Ne moramo birati: Moguće je imati uspješnu karijeru i kvalitetni ljubavni život

Foto: Elle

DAME, imamo odlične vijesti za vas.

Iako često možemo čuti kako bi suvremene žene trebale birati između ljubavnog odnosa i karijere, novo je istraživanje otkrilo kako je moguće biti kvalitetno posvećen obje stvari odjednom.
 
Drugim riječima, moguće je imati uspješnu karijeru, raditi prekovremeno te još uvijek imati uspješni ljubavni život.
 
Istraživanje je objavljeno u časopisu Human Relations, a trik je u tome kako provodiš vrijeme s partnerom.
 
U njemu je sudjelovalo 285 europskih parova, koji su radili u prosjeku 44 sata tjedno. Dok su neki parovi radili puno više sati, a drugi manje, istraživači su otkrili da čak i kada su parovi radili više, oni su i dalje bili zadovoljni svojim romantičnim odnosima, dokle god su jedno drugome bili prioritet, kada su bili zajedno.
 
"Naši rezultati pokazali su kako vrijeme koje potrošimo na poslu, nije toliko bitno za naš ljubavni odnos, već to kako provodimo vrijeme sa svojim partnerom. No, to ne znači da svaki put morate smišljati nešto novo i veliko. Gledanje omiljene serije ili zajednička večera na redovnoj osnovi, mogu biti jako važni", zaključak je istraživača.
 
Bitno je isplanirati vrijeme, kako bi imali dovoljno onog kvalitetnog za provođenje s voljenom osobom, što znači i oslobađanje od nepotrebnih obveza, koje uvijek nekako nađu put do nas.
 
Stručnjaci predlažu nekoliko načina kako se povezati s partnerom u to vrijeme:
 
1. Dodiri
 
Intimnost je umijeće postizanja toga da se partner osjeća shvaćen i prihvaćen, što ruši sve barijere i dodatno vas povezuje.
 
2. Komplimenti
 
Parovi se udaljavaju kada ne osjećaju zainteresiranost druge strane. Zato nemojte zaboraviti na komplimente: što češće, to bolje.
 
3. Zahvalnost
 
Iako tvoj partner zna da si zahvalna na svemu što radi za tebe, ponekad mu to trebaš reći jasno i glasno. Svi volimo da nas se cijeni, a ništa drugačije nije ni u ljubavnim odnosima.
 
4. Budite u kontaktu
 
Kada vas razdvoje razne poslovne obaveze, šaljite si poruke. To ne znači da zanemarite sve drugo, ali barem da znate da mislite jedno na drugo tijekom dana, dok se navečer ponovno ne nađete na istom mjestu.
 
5. Razgovor
 
Razgovarajte o onome što vam je važno i o onome što želite, što podrazumijeva i sve stvari koje vas muče. Jasno, glasno i racionalno.
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara