Nedjelja je zlatni dan: Kad je najbolje, a kada najgore kupovati avionske karte?

Nedjelja je zlatni dan: Kad je najbolje, a kada najgore kupovati avionske karte?

Foto: 123 rf

KUPOVANJE avionskih karata gotovo uvijek je stresno.

Ako je karta za jedan smjer jako jeftina, za povratak trebamo skupo platiti, cijene znaju skočiti u samo 24 sata, a još kad u sve uračunamo naplatu za prtljagu i plaćanje putem kartice...

Zna se da je karte najpametnije kupovati nekoliko mjeseci prije, a najskuplje dan prije polaska, no postoje još neke "cake" koje bi vam mogle pomoći da prođete jeftinije.

Izvještaj Expedia's 2016 Air Travel Outlooka pokazao je da postoje dani u kojima su karte povoljnije.

U sklopu istraživanja u obzir se uzelo 10 milijuna avionskih karata i 300 000 ruta u 2015. godini i moramo reći da su rezultati zanimljivi.

Vikendima je najbolje kupovati letove unutar zemlje, a nedjeljom su cijene malo povoljnije od subote, pokazuje ovo istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vikenda, najbolji je utorak pa onda srijeda.

Dan koji želite izbjegavati svakako je petak, kada su karte, u prosijeku 11 posto skuplje od karata koje možete kupiti u nedjelju, piše Real Simple.

Naravno, sve ovisi o kompaniji s kojom ste odlučili letjeti, ali prije kupovanja karte, dobro je pogledati ponavlja li se obrazac s "jeftinijim danima" i u njihovoj ponudi.

Još jedan mali savjet: prvo kupite karte, a zatim radite sve ostalo - obznanite datume godišnjeg odmora, bukirajte prijevod i hotel.

Za najbolji ishod, kartu bi trebali kupiti 2 mjeseca unaprijed.

Dobra vijest vezana je za ovu godinu jer se očekuje pad cijena avionskih karata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara