Novo istraživanje pokazuje da samopouzdanim ženama manje treba da se spreme za izlazak

Novo istraživanje pokazuje da samopouzdanim ženama manje treba da se spreme za izlazak

Foto: Screenshot YouTube

MISLILI smo da duljina spremanja svake žene ovisi o njezinom karakteru i preferiranju određenog više ili manje dotjeranog izgleda, no stručnjaci kažu kako je izravno povezana s našim samopouzdanjem.

Nedavno istraživanje provedeno na uzorku od 2 000 ljudi u dobi od 13 do 64 godine fokusiralo se na jutarnje spremanje i pokazalo zanimljive rezultate.

Naime, osobe koje se ujutro dulje spremaju, prema ovom istraživanju o sebi imaju slabije mišljenje od onih kojima je potrebno tek desetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istraživanje je pokazalo kako prosječna žena ujutro potroši 22.5 minuta na spremanje, one sa odličnim samopouzdanjem u prosjeku 18. 7 minuta na spremanje, a one kojima se njihovo tijelo ne sviđa 26.1 minutu.

Kod muškaraca su znanstvenici primijetili isti uzorak ponašanja - samopouzdanima treba u prosjeku 15 minuta da se spreme, a onima sa slabijim samopouzdanjem 23.3 minute, piše Lipstick.

Ovo istraživanje svakako je zanimljivo, no ne treba ga uzimati zdravo za gotovo.

Neke žene jednostavno uživaju u uređivanju pa se spremaju dulje, a neke uvijek kasne pa se ni ne stignu našminkati, i to ne zbog visokog samopouzdanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara