Pet brzih trikova za postizanje boljeg samopouzdanja

Pet brzih trikova za postizanje boljeg samopouzdanja

Foto: Wildfox

JEDAN od najčešćih problema mladih osoba je nedostatak samopouzdanja. Nesretne ljubavi i neostvareni snovi mogu narušiti naše samopouzdanje, ali postoje trikovi koji će nam pomoći da se brzo "vratimo na noge" i ojačamo samopouzdanje.

1. Osmijeh

Ako želite djelovati samopouzdano prva stvar koju morate napraviti je nasmiješiti se. Osim što ćete djelovati sretnije i sigurnije u sebe, znanstveno je dokazano da osobe koje se često smiju s vremenom postaju sretnije osobe.

2. Stanite uspravno i lijepo hodajte

Pogrbljeno držanje i gledanje u pod govore mnogo o osobi, ali nažalost, ništa pozitivno. Uspravljeno držanje dat će vam osjećaj sigurnosti, a i izgledat ćete ljepše i kao da znate što želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Napunite MP3 veselim pjesmama

Izbacite sa svog MP3-a sve tužne pjesme i napunite ga samo veselim pjesmama s pozitivnim tekstovima. Dokazano je da glazba utječe na naše osjećaje pa zašto to ne biste iskoristili u svoju korist.

 4. Počnite se dotjerivati


Ako izgledate bolje - osjećat ćete se bolje. Izdvojite svakog jutra dodatnih 20 minuta i potrudite da uvijek imate lijepu frizuru, uredno nanesenu šminku i odjevnu kombinaciju koja će vas učiniti sigurnom u sebe.

5. "Fake it till you make it"

Kao što kaže ova popularna poslovica "Glumite dok ne uspijete". Ako imate problema sa samopouzdanjem počnite se ponašati kao samopouzdana osoba i nakon nekog vremena ćete to i postati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara