Pet razloga zašto je bicikl uvijek bolji izbor

Pet razloga zašto je bicikl uvijek bolji izbor

Foto: shutterstock

BICIKLISTA je po ulicama i cestama sve više, a to možemo zahvaliti ponajviše recesiji koja je mnoge natjerala na štednju tamo gdje je najlakše. Vožnja biciklom je korisna, zdrava i totalno in, a djevojke koje ga u štiklama voze na posao pravi su dokaz da nema razloga da ne pokušate i sami.

Zdrav za tijelo

Potiče rad kardiovaskularnog sustava, povećava kondiciju, a koristan je i za sagorijevanje kalorija. Veliki sendvič koji si pojela na pauzi više neće biti problem, jer ćeš ga na putu do kuće sagorijeti, a svakog ćeš dana raditi na liniji bez da moraš ići u teretanu.

Zdrav za um

Vožnja na biciklu dokazano smanjuje stres, a neovisno o tome voziš li ga iz puke zabave ili ti služi kao sredstvo prijevoza na posao, sa bicikla ćeš sići sretna, puna energije i mnogo opuštenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zdrav za okoliš

Zemlje diljem svijeta pokušavaju smanjiti emisiju štetnih ispušnih plinova koje proizvode automobili, a bicikl je odlično sredstvo borbe protiv toga. Osim što ćeš biti sretna i fit, osjećati ćeš se dobro jer ćeš znati da radiš nešto dobro za okoliš.

Praktičan

Gužve na cestama zbog kojih mnogi vozači gube živce postati će stvar prošlosti kada si na biciklu. Tanak, brz i sposoban da se provuče kroz najuži prolaz, bicikl će se pretvoriti u saveznika koji štedi vrijeme, a pitanje skupog parkinga također više neće biti važno.

Zdrav za novčanik

Benzin koji automobili gutaju velik je udarac na novčanik, a ako ideš tramvajem, tu je pokaz koji moraš imati ako želiš izbjeći kaznu kontrolora. Pod uvjetom da imaš kacigu i voziš se prema propisima, vožnja biciklom je najjeftinija vožnja, a besplatne stvari su uvijek najbolje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara