Pitanja koja ti poslodavci ne smiju postaviti

Pitanja koja ti poslodavci ne smiju postaviti

Foto: DKNY

NEKA pitanja poslodavci ne bi smjeli postavljati na intervjuu jer su diskriminirajuća ili na drugi način ilegalna. Poslodavci ih ipak, iz neznanja, ponekad postavljaju. Na takva pitanja ne moraš odgovoriti, ali se moraš potruditi ljubazno kontrolirati potencijalno neugodnu situaciju. Portal Moj prvi posao donosi neka od najčešćih pitanja koja ne bi smjela biti postavljena, i načine na koje možeš odgovoriti na njih.

Pitanja o vjeri

Zakon o radu zabranjuje diskriminaciju na osnovu vjere, a ovo pitanje poslodavac ne bi smio, i najčešće neće, postaviti. Ukoliko se to ipak dogodi, možeš odgovoriti na neki od sljedećih načina.

- Trudim se ne miješati svoja osobna uvjerenja s poslom, ako na to mislite. Uvjeravam vas da mi je previše stalo do moje karijere.

- Bojim se da mi nije jasno na što ciljate. Možete li mi pojasniti važnost ovog pitanja u kontekstu posla?

- Ovo mi je pitanje neugodno i radije ne bih na njega odgovorila.

Pitanja o bračnom statusu


Zakon o radu kaže da osoba koja traži zaposlenje ne smije biti postavljena u nepovoljniji položaj od drugih osoba na temelju bračnog stanja ili obiteljskih obveza. Bračni status nema nikakve veze s tvojim sposobnostima, ali poslodavac će te ponekad tražiti osobne podatke više iz administrativnih razloga nego zato jer će na osnovu njih uspoređivati kandidate. Na takva pitanja, ipak, možeš odbiti odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-  Jesam/nisam udana, ali moj privatni život nema nikakve veze s mojom karijerom. Poslu se potpuno posvećujem, fleksibilna sam, putovanja i prekovremeni rad mi ne predstavljaju nikakav problem, što vam mogu potvrditi moji bivši poslodavci.

-  Bojim se da ne razumijem na što ciljate. Možete li mi pojasniti važnost ovog pitanja u kontekstu posla?

- Ovo mi je pitanje neugodno i radije ne bih na njega odgovorio.

Pitanja o djeci


Slično kao i pitanja o bračnom statusu, poslodavci često postavljaju pitanja o tome imaš li i planiraš li imati djecu. Taj podatak ne smije utjecati na odluku poslodavca želi li te zaposliti. Na takva pitanja možeš dati odgovor kojim argumentiraš da to nema veze sa tvojim sposobnostima ili odbiti dati odgovor.

-  Imam jedno dijete, ali moj privatni život nema nikakve veze s mojom karijerom. Poslu se potpuno posvećujem i nisam nimalo limitirana u mogućnosti prekovremenog rada, putovanja i savjesnog obavljanja radnih zadataka, što vam mogu potvrditi moji bivši poslodavci.

- Ne, ali planiram imati djecu u nekom trenutku. Želim izgraditi karijeru u ovoj tvrtki i privatni me planovi u tome neće spriječiti.

-  Ne, ali planiram imati djecu u nekom trenutku iako vam trenutačno ne mogu odgovoriti kada. Ako i kada odlučim imati djecu, ne namjeravam dopustiti da me to udalji od posla. Smatram da je vrlo važno imati skladnu obitelj, ali isto tako i karijeru koja vas ispunjava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara