Prijateljstvo nakon prekida: Ostati ili otići?

Foto: River Island

PREKID ne mora nužno značiti kraj svih odnosa, a ako ste se razišli sporazumno, nema ništa loše u tome da ostanete prijatelji. Pitanje je samo možete li to?

Razlozi za prijateljstvo

1. Bili ste bolji prijatelji nego ljubavnici

Ako ste iz prijatelja prerasli u ljubavnike,ova će vam tranzicija biti sasvim prirodna. Neslaganje u vezi ne mora značiti da se nećete ponovno slagati kao prijatelji, pa zašto ne biste pokušali?

2. Radite zajedno

Čak i ako se inače ne bi družili, zajedničko radno mjesto primorati će vas da ostanete makar u civiliziranim odnosima. Ako se niste jako posvadili pri prekidu, potrudite se oko vašeg prijateljstva, biti će vam lakše.

3. Ne možeš živjeti bez njega

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je dio tvog života i ne želiš ga se odreći, pa čak i ako ste samo prijatelji. Samo pripazi da ne miješaš prijateljstvo i ljubav, i možeš bez problema nastaviti biti prijateljica s njim. Ako on to želi, naravno.

Razlozi za razlaz

1. Želiš novi početak

Njegov boravak u tvojem životu nakon prekida može biti zbunjujuć, pa ako želiš sasvim novi početak, definitivno ga obriši sa liste prijatelja.

2. Ne možeš ga preboljeti drugačije

Ako se želiš maknuti od svega i misliš da ga ne bi preboljela ako se i dalje nastavite viđati, najbolje je prekinuti cijeli odnos i dopustiti si da zaboraviš na sve.

3. Čudno je da ostanete prijatelji

Prijateljstvo s bivšim može biti jako čudno, a ako vam je neugodno dok ste zajedno i nemate o čemu pričati, bolje je da se raziđete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara