Prijateljstvo s bivšim na Facebooku loše je za tvoje mentalno zdravlje

Prijateljstvo s bivšim na Facebooku loše je za tvoje mentalno zdravlje

Foto: weheartit

AKO ga blokiram ili izbrišem s Facebooka, hoće li on misliti da mi je stalo do njega?

Ili da sam možda djetinjasta? Radi se o pitanju, koje si često postavljamo nakon prekida pa zaključimo kako je odgovor pozitivan te na kraju to ni ne učinimo. Tako se ubrzo nađemo kako upisujemo njegovo ime u tražilicu, svakih nekoliko sati, kako bi saznale ima li što novo na njegovom zidu. No, vrijeme je da prestaneš s takvim ponašanjem.
 
Naime, jedno nedavno istraživanje, otkrilo je kako uhođenje bivših partnera dovodi do veće trenutne uznemirenosti zbog prekida,više negativnih osjećaja, veće seksualne želje i čežnje za bivšim partnerom te manjim osobnim rastom. Drugim riječima, takvo ponašanje dovodi do svih onih stvari, koje ne želiš da ti se dogode nakon prekida.
 
Tako te društvene mreže, sprječavaju u zacjeljivanju rana, posebno ako forsiraš bilo kakav oblik prijateljstva, brzo nakon prekida. Ne kaže se bez veze kako vrijeme liječi sve rane...
 
Time zapravo samo usporavaš proces oporavka, a svi sudionici istraživanja pokazali su znakove značajnog osobnog rasta, nakon prekida svake komunikacije s bivšim partnerom. Lekcije, lekcije, lekcije!
 
Naravno, postoje i oni koji lako prijeđu preko prekida i bez brisanja bivšeg s Facebooka ili Instagrama, no za većinu ipak vrijedi gore opisani razvoj događaja.
 
A on nek si misli što god hoće. Sada su tvoji osjećaji ionako najvažniji.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara