Sacha Baron Cohen: Pametni frajer u seksi tijelu

Foto: hollywoodlife

BORAT, Ali-G, Bruno: sve su to likovi koje je izmislio ovaj genijalni engleski stand-up komičar, glumac, scenarist, model, profesor povijesti...

Sacha je rođen 1971. godine u židovskoj obitelji, a nakon završenog fakulteta neko je vrijeme radio kao model. Pojavio se u brojnim modnim časopisima, a ranih '90-ih bio je voditelj na Windsorskoj kabelskoj televiziji. Kada je na Channel 4 poslao svoju snimku u kojoj glumi albanskog reportera pod imenom Kristo (koji je kasnije postao Borat), zaplijenio je pažnju producenata, a kasnih devedesetih pojavio se i u prvom filmu, The Jolly Boys Last Stand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slavu je stekao svojim Da Ali G Show - om, u kojem je predstavio i svoja dva najpoznatija lika, Brunu i Borata. Bruno, njemački gay fashion boy, i Borat, reporter iz Kazahstana dobili su i svoju filmsku verziju, što je Cohenu osiguralo svjetsku slavu.

Privatni život ovog smiješnog genija relativno je miran, u braku je sa australskom glumicom Islom Fisher. Par se vjenčao 2010., imaju dvije kćeri, a Isla se radi Sache preobratila na židovsku vjeru, govoreći kako bi se prebacila na bilo koju vjeru, samo kako bi mogla biti sa njim. Vjera im je, kaže,  manje bitna od ljubavi, koju stavljaju na prvo mjesto. Mi bi se radi Sache isto preobratile, a vi?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara