Seksualni poremećaji od kojih boli glava

Seksualni poremećaji od kojih boli glava

Foto: Details

SEKS je za neke ljude bolan i neugodan čin, a ovi poremećaji mogu izazvati emocionalnu traumu, pa čak i uzrokovati neplodnost. Iako nisu tako česti, ipak se dešavaju, a često za njih nema rješenja.

Ženska "plava jaja"

Poznat i kao sindrom stalnog genitalnog uzbuđenja, ovaj poremećaj može zvučati kao šala, no u stvari je jako ozbiljan. Kada ste uzbuđeni, a iz nekog razloga niste doživjeli orgazam, kao posljedica se mogu javiti takozvana "plava jaja". Do sindroma "plavih jaja" dolazi kada se, zbog uzbuđenosti, u spolne organe slije krv i tamo ostane. Kada je čovjek spolno uzbuđen povećani dotok krvi u spolne organe je pozitivan. Ako li u spolne organe pritječe više krvi nego što li je otječe, kod žena se to manifestira otvrdlim i potamnjelim klitorisom, a rodnica se ovlaži i nabrekne. Kod ovog sindroma čak i nakon orgazma ostaje uzbuđenost, i to cijeli dan. Nema pravog lijeka, premda neke tehnike opuštanja mogu pomoći.

Prijapizam

Muška verzija gore navedenog sindroma, u kojoj erekcija može trajati duže od 4 sata. Prijapizam je dugotrajna bolna erekcija, nastala bez prethodnog spolnog podražaja. Nije, dakle, povezana s razmišljanjem o seksu i seksualnim aktivnostima. Stanje je dobilo naziv prema Prijapu, mitologijskom grčkom božanstvu rasplođivanja. Kipovi i slike Prijapa uvijek prikazuju kao poprilično "obdarenog" i s penisom uvijek u erekciji. Rezultat je onemogućenog venskog odvoda iz penisa, bez obzira na uzrok. Povećana količina krvi koja je ušla u penis ne može izaći. Kako u penisu postoji vrlo malo mjesta za cirkulaciju krvi, nakon određenog vremena stajanja, krv stvara kisele spojeve i gubi kisik. Bez kisika se crvene krvne stanice ukoče te gube sposobnost "guranja" i izlaska iz penisa. Jedan od načina liječenja jest zabadanje igle u penis kako bi krv istekla i erekcija splasnula.

Seksomnija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Seks za vrijeme spavanja ili seksomnija nije šala, nego izuzetno ozbiljna, ali na sreću ozdravljiva pojava, koja ljude dok spavaju tjera na različite spolne postupke. Treba reći da seksomnija nema nikakve veze s ljudima koji imaju seksualne snove, dakle ljudima koji samo sanjaju o tome da su imali spolne odnose. Seksomnija je pojava što je prati glasno i uznemirujuće uzdisanje, agresivna masturbacija ili čak seksualni odnos s partnerom. Ljudi koji trpe od seksomnije, ponekad partnere i nesvjesno sile na spolne odnose, ali se u budnom stanju ničega ne sjećaju.

Orgazmička migrena


Sam osjećaj orgazma stvara kod pacijenta glavobolju sličnu migreni. Ultimativni problem - bol nakon užitka. Glavobolja je ozbiljna i može trajati nekoliko sati. Simprotmi također mogu uključivati grčeve u vratu i povraćanje.

Difalija

Jedan na 5,5 milijuna muškaraca rađa se s diphalijom tj. s dva penisa koja su obično funkcionalna i mogu se koristiti za ejakulaciju i uriniranje. Muškaci s ovim stanjem često su sterilni. Na žalost onih s velikom maštom, istovremeno oba penisa ne mogu biti funkcionalna. Difaliju obično prate drugi kongenitalni poremećaju poput spine bifide, tj. rascjepa kralježnice.

Retrogradna ejakulacija

Orgazam muškarca uglavnom je popraćen izljevom sperme. To omogućava mišić koji se nalazi između mjehura i prostate. Taj se mišić prilikom orgazma snažno stisne. Njegova namjena je da u muškaraca spriječi istovremenu ejakulaciju i mokrenje. Ako se taj mišić opusti, može uzrokovati da se dio sperme umjesto van, vrati natrag. Točnije - u mjehur. Prilikom slijedećeg uriniranja, muškarčev urin će biti mutan radi sjemenske tekućine koja je potekla u mjehur tijekom ejakulacije. Retrogradna ejakulacija nije bolna. Muškarci postanu svjesni problema tek kada njihov orgazam nije popraćen izljevom. Retrogradna ejakulacija znači samo izostanak sperme, ne i orgazma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara