Tajne sretno udanih žena

Tajne sretno udanih žena

Foto: fullweddings

U DANAŠNJEM je svijetu teško pronaći bračnu sreću koja traje, a to potvrđuju i stalni slučajevi zvijezda koje unatoč gomilama novca i nedostatku financijskih problema ipak ne mogu ostati u braku. Razvod je ishod gotovo 50 posto brakova, što mnogima oduzima nadu da će ikada uspjeti biti sretni zauvijek kao u bajci. Ipak, neki uspjevaju unatoč svim problemima, a to ne bi mogli bez ovih malih tajni.

Tajne su dobre


Ne moraš baš sve dijeliti sa svojim mužićem, a sigurni smo da i on koji put prešuti nešto što ne bi htjela znati. Dijeljenje s drugima s druge strane nije dobro, jer je vaš brak samo vaš, a uspoređivanjem s drugim parovima samo ćeš se umoriti i pasti u depresiju. Tvoja frendica koja ima savršenog muža vjerojatno ti ne govori sve detalje, jer savršeni brak ne postoji, a ako prestaneš suditi o vašoj vezi uspoređujući ju sa drugima, sigurno ćeš biti mnogo sretnija.

Miran bračni život je dosadan


Neki parovi samo žele upasti u rutinu i posvetiti se mirnom bračnom životu, a iako to može dobro funkcionirati na početku, s vremenom loše djeluje na brak. Održavanje braka svježim jedan je od najvećih izazova svakog para, a oboje se morate potruditi kako biste se spasili od propadanja zbog dosade.

Dijete u tebi ne smije nestati

Hobiji koje ste oboje imali kao djeca čuvaju mladost vašeg duha, a samopouzdanje koje stječemo ponovnim bavljenjem sportovima u kojima smo bili odlični kao klinci čini čuda za brak. Umjesto da oboje gledate vašu djecu kako se igraju, uključite se u igru i vratite život djetetu u sebi.

Ispušni ventili kao nagrada


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Miran brak zvuči krasno, no ponekad se potrebno opustiti i divljati sa starim frendicama. Žene koje su u sretnom braku često imaju prijateljice koje su sklone tulumarenju, a zajedno s njima se opuštaju i vraćaju doma mužu sretnije i zadovoljnije. Putovanja i avanture idealan su način da se opustite i vratite mladost svome braku.

Odvojeni godišnji odmori

Ti možeš s frendicama na more, a on s dečkima. Parovi koji si dopuštaju odvojenost dulje ostaju zajedno, a nije ni čudo kada je dokazano kako ćemo biti privrženiji nekome tko nam tu i tamo fali.

Platonska prijateljstva


Prijateljstvo s drugim tipom može biti jako dobro za tvoj brak, a tvoj će muž možda biti malo ljubomoran, ali i zahvalan što neće morati slušati sve tvoje probleme. Dobar će ti frend uvijek znati dati koristan savjet s muške strane, a činjenica da ćeš radi njega provoditi manje vremena s mužem može pomoći da on shvati koliko mu fališ.

Smanji očekivanja

Opasno je misliti kako bračni život znači da ćete živjeti sretni do kraja života, a upravo je takva predodžba razlog mnogih razočaranja. Jedino ako možete biti sretni jedno bez drugoga postoji šanse da ćete biti sretni zajedno, a međusobna ovisnost parova često završava loše.

Budi zahvalna


Lako je zaboraviti na zahvalnost i sve lijepe strane veze, pogotovo kada uđete u brak. Poljubi ga kada odlazi na posao i napravi vremena za razgovor neovisno o tome koliko ste oboje zaposleni. Nemoj pokušavati pobijediti u svakoj svađi i nauči se ispričati kada si u krivu. Pokazivanje vlastite ranjivosti ključ su uspješne veze, a svađe su korisne jer njima izražavate vlastite stavove. Gubljenje stava znači i polako propadanje braka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara