Udajete se, a vremenska prognoza najavljuje kišu?

Udajete se, a vremenska prognoza najavljuje kišu?

Foto: 123 rf

POSLJEDNJIH tjedana vrijeme je vrlo prevrtljivo i neprestance se izmjenjuju sunčana i kišna razdoblja, nerijetko i u istom danu. Ako se ovih dana bliži vaše vjenčanje, a vremenska prognoza najavljuje obilnu kišu, ne paničarite. Vrijeme se još može i promijeniti, ali čak i ako vas zadesi kišna svadba, to ne znači da će biti uništena. Ključ uspjeha je u pravovremenoj pripremi, a ovo su detalji na koje morate pripaziti.

Osigurajte zatvoreni prostor

Ako ste svoje vjenčanje planirali održati na otvorenom, to ne znači da s najavom kiše morate sve mijenjati. Jedino je važno da osigurate zatvoreni prostor u blizini u koji će se cijela svadba moći premjestiti. Brojne hrvatske tvrtke iznajmljuju šatore pa i to može biti spas koji će goste, dekoraciju i svu hranu zaštititi od kiše.

Fotografiranje uz kišobrane i gumene čizme

Ono što brojnim mladencima najteže pada kad je kiša u pitanju, su vjenčane fotografije. Boje se da će kiša sve uništiti, no vjerovali ili ne, ta nepredvidiva situacija može fotografije učiniti još posebnijima i romantičnijima. Porazgovarajte s fotografom o tome kako vidi vaše fotografije u slučaju kiše, koje lokacije ima u vidu i slično. Bude li kiša padala i kada padne mrak, iskoristite to i svakako zamolite fotografa da zabilježi i nekoliko takvih fotografija. Kapljice kiše i pravo osvjetljenje mogu biti podloga za magične fotografije.

Posebnu čar fotografijama dat će kišobrani i gumene čizme. Srećom, danas se oni mogu pronaći u svim bojama i dezenima pa možete birati želite li prozirni kišobran ili pak neki žarkih boja koji će biti kontrast vašoj vjenčanici. Isto vrijedi i za gumene čizme na koje čak možete i ugravirati datum ili inicijale.  Možete ih čak uskladiti i s bojom cvijeća u svadbenom buketu i kravatom ili leptir-mašnom mladoženje.

Na fotografiranje ponesite barem jedan ručnik jer će možda trebati obrisati klupu u parku ili neko slično mjesto na kojem želite zabilježiti posebne trenutke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponesite pribor za frizuru i šminku


S obzirom da kiša nije prijatelj frizure i šminke, svakako sa sobom na mjesto održavanja svadbe ponesite pribor kojim ćete moći popraviti eventualnu štetu nakon fotografiranja. Malo pudera, maskare i ruža bit će dovoljno da vas osvježi. Također imajte na umu i sušilo za kosu te nekoliko ukosnica kojima u tren oka možete popraviti frizuru. Dakako, ako imate tu mogućnost da vas frizer ili vizažist mogu i kasnije posjetiti te popraviti situaciju, ne lišite se iskoristiti je.

Mislite i na rezervnu odjeću

Čak i ako ste planirali ostati u vjenčanici do kraja svadbenog slavlja, naš je prijedlog da ipak nabavite rezervnu večernju haljinu. Tijekom fotografiranja na kiši vjenčanica se može uprljati, a nijedna mladenka ne želi otplesati svoj prvi ples umrljana blatom. Isto vrijedi i za mladoženju i njegovu odjeću.

Budite fleksibilni


Iznenadi li vas kiša, vjerojatno ćete morati mijenjati vremenik događanja pa se i otići fotografirati usred svadbenog slavlja ili pak pred sami obred. Važno je da ostanete mirni i prilagodite se situaciji. Vi ste najvažniji tog dana, a gosti će se prilagoditi situaciji i nastaviti se zabavljati čak i kada vas neće biti u sali.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara