Uzrokuje li krivi čistač probleme na tvojoj koži?

Foto: shutterstock

PROBLEMI na koži lica kao što su masna T-zona, prištići, suhoća i drugi, mogu nastati zbog mnogih čimbenika, a jedan od njih može biti i tvoje sredstvo za čišćenje lica. Dok za promijene na koži najčešće krivimo novu kremu ili promijene vremenskih razdoblja, često zaboravljamo na utjecaj koji neadekvatan čistač ima na naše lice. Kako bi odabrala pravi čistač, važno je raspoznati koji tip kože imaš i kojim problemima je tvoja koža sklona.

1. Masna i mješovita koža


Ako imaš kožu koja je sklona mašćenju zaboravi na teška mlijeka za skidanje šminke i čistače na uljnoj bazi. Šminku čisti gelovima za lice, a za T-zonu koristi matirajuće tonike.

2. Koža s prištićima


Tvoja koža, baš kao i klasična masna i mješovita koža, treba gel za čišćenje, a kako bi se riješila prištića odaberi onaj s antibakterijskim svojstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Dehidrirana koža

Dehidrirana koža nmajčešće nije suha koža, već samo koža kojoj fali vlage, pa slobodno koristi maramice za čišćenje i pjene za čišćenje,  a kao dodatan korak u njezi nabavi hranjivi hidratantni losion, koji će spasiti tvoju kožu od neugodnog zatezanja.

4. Koža sklona crvenilu

Tvoja koža je osjetljiva, pa tako s njom i postupaj. Koristi blage proizvode na prirodnoj bazi i izbjegavaj kemikalije.

5. Suha koža

Koristi mlijeka i kreme za čišćenje, a nikako nemoj posezati za gelovima koji će tvoju kožu dodatno isušiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara