Veća razlika u godinama znači i veća šansa za raspad veze

Veća razlika u godinama znači i veća šansa za raspad veze
Foto: Getty
 
ČINI se kako i faktor razlike u godinama treba uzeti u obzir, kada je u pitanju trajanje ljubavnih odnosa.
 
Jedno istraživanje, provedeno na Sveučilištu Emory, provedeno je na 3000 ljudi, a rezultati su pokazali kako veća razlika u godina među parovima, znači i veću vjerojatnost za razvod. U stvari, istraživanje sugerira kako bilo koja vrsta jaza, znači veći rizik od raspada veze ili braka.
 
Ako je u pitanju 5 godina, 18 posto je veća vjerojatnost za razvod, a ako se radi o 10 godina, šanse se povećavaju na 39 posto. A za 20 godina? Brojka iznosi gotovo 100 posto.
 
Naravno, ovdje su i brojni celebrity parovi, koji dokazuju kako to ne mora nužno biti istina, kao npr. Blake Lively i Ryan Reynolds, između kojih je 11 godina razlike, Mary-Kate Olsen i Olivier Sarkozy sa 16 ili Rosie Huntington-Whitely i Jason Statham, s čak 20 godina razlike.
 
Istraživanje je također pokazalo da ti parovi, što duže ostanu zajedno, manja je vjerojatnost za razvod. Npr. ako izdržite najmanje 2 godine, već je 43 posto manja vjerojatnost da ćete se razdvojiti.
 
Doguraju li takvi parovi do 10 zajedničkih godina, već imaju više od 90 posto šanse da potraju vječno ili dok ih smrt ne rastavi.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara