Veza s metroseksualcem: Blagoslov ili prokletstvo?

Veza s metroseksualcem: Blagoslov ili prokletstvo?

Foto: Tom Ford

RELATIVNO novi fenomen kod muškaraca koji uzima sve više maha postao je dio naše svakodnevice. Nekada muževne (čitaj dlakave) muškarce danas su zamijenili, ili sve više zamjenjuju, ovi drugi - metroseksualci. Manikura, depilacija i druge, nekada samo ženske stvari, postale su uniseks tretmani koje će muškarci koji brinu o svom izgledu drage volje prakticirati. U cijeloj zbrci koja je nastala ponekad je teško pratiti tko je žena u vezi, a tko muškarac, a mišljenja su još uvijek relativno podijeljena - dok neki pozdravljaju ovaj pokret, drugi se bune i žale za vremenima kada je brzinsko tuširanje i malo parfema bilo sve što je muškarcu trebalo da izgleda odlično. Mi donosimo prednosti i mane veze sa metroseksualcem.

Izgleda odlično


Uvijek i u svakoj prilici, metro muškarac će izgledati upravo onako kako treba izgledati, što je pravo osvježenje ako si navikla na muškarca koji svoju omiljenu majicu nosi i u dućan i na vjenčanje ispod sakoa. Biti uz rame dobro dotjeranom muškarcu uvijek je lijep osjećaj, a ljubomorni pogledi tvojih prijateljica te nimalo ne smetaju, čak ti i gode. Loša strana priče - vrlo često će tvoj metro dečko izgledati i bolje od tebe, a ti ćeš se morati vraški potruditi kako bi dosegnula njegov visoki standard. Biti lijepo obučen par jedna je stvar, ali ako vaš svaki dan izgleda kao sajam taštine, a ti ne možeš ni prošetati do pekare bez da ti prigovara za styling, tvoj zgodni dečko može postati prava noćna mora.

Spremanje za izlazak

Svi znaju nepisano pravilo da žena ima mnogo više stvari za obaviti u kupaonici od muškarca. Njegovih 15-ak minuta i tvojih 2 i pol sata zajedno čine savršenu kombinaciju spremanja za izlazak i osigurava da oboje izađete iz kuće u top izdanju - osim ako je riječ o metroseksualcu. Činjenica da tebi treba 20 minuta samo da posušiš svoju dugu kosu njega neće zanimati, jer će mu biti mnogo važnija njegova frizura, a 20-minutno geliranje svakog pramena kako bi postigao svoju seksi "nisam se stigao počešljati" frizuru postat će prioritet. Ti ćeš izgubiti živce i izaći iz kuće polusređena, a tvoj ljepotan će ponosno koračati uz tebe, provjeravajući svoj odraz u izlozima, uz povremeno prigovaranje da si se mogla malo bolje urediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Primijetit će tvoju frizuru

Što bi tu moglo biti loše? Došla si od frizera s novom frizurom i on je, za razliku od svih tvojih dečki do sada, primijetio da je nešto drugačije - neke bi žene bile presretne. No kada je riječ o metroseksualcu, on neće samo primijetiti tvoju frizuru - on će znati što sve ne valja s njom, prigovarati ako je demode, a u vezi s takvim dečkom možeš zaboraviti na mali izrast koji nitko ne primjećuje, jer će ga on vjerojatno primijetiti prije tebe.

Skup je za održavanje


Žene su dovoljno skupe za održavanje same po sebi, od redovitog bojanja izrasta, preko depilacije, do raznih kura za kosu koje koristimo kako bismo zadržale njezin sjaj. Ubacimo li u priču metroseksualca, troškovi ubrzano rastu, a metrač će sigurno zadnjih 50 kuna prije potrošiti na gel za kosu s ekstraktom jaglaca nego na nešto što tebi treba, ili ne daj bože, na hranu.

Bebina guza

Jedna od glavnih značajki metroseksualca jest to da vole depilaciju. Nekadašnji ljubavni tepih će tako biti prenamijenjen u mekanu, glatku površinu na kojoj ćemo moći odspavati nakon vođenja ljubavi bez da nas cijelo vrijeme nešto pika i škaklja. Neke žene preferiraju tepih, neke bebinu guzu, tako da nećemo ulaziti u to je li ovo dobra ili loša strana metroseksualca. No jedno je sigurno, tvoj metrač će gotovo uvijek primijetiti kada nisi savršeno izdepilirana, što može biti vrlo naporno i demotivirajuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara