Zašto zbog prekida dobivaš prištiće i što poduzeti u vezi toga?

Zašto zbog prekida dobivaš prištiće i što poduzeti u vezi toga?

Foto: 123 rf

POPULARNO je mišljenje da nakon prekida svi izgledamo bolje.

Počinjemo više brinuti o našem izgledu, šišamo se na novu frizuru i bacamo na traku za trčanje...No što je s našom kožom?

Dermatologinja Amy Wechsler kaže kako mnoge žene nakon prekida imaju groznu kožu te kako dobivaju prištiće upravo zbog posljedica slomljenog srca.

Koje stvari uzrokuju prištiće nakon prekida?

STRES

Mnogim ženama novi prištići nastaju zbog stresa koji proživljavaju, kaže Dr. Wechsler. Naravno da stres nije moguće ukloniti u takvoj prigodi, no potrebno je naći "ispušne ventile" koji će nam pomoći da ga se oslobodimo. Izvrstan primjer su trčanje, plivanje, pjenušava kupka, slušanje brzih pjesama, gledanje humorističnih serija i čitanje napetih knjiga. Kad su filmovi i knjige u pitanju - izbjegavajte drame i romantične komedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GUBITAK SNA


Kad loše spavamo i naša koža izgleda loše. To se očituje u prištićima i podočnjacima pa je važno napraviti sve kako bi što mirnije spavali. Klasični recepti kao što su fizička aktivnost, topli čaj prije spavanja i vježbe disanja, obično pomažu.

NEZDRAVA PREHRANA


Ljubavni jadi liječe se čokoladom, zar ne? Slatkiši na koje žene imaju običaj navaliti nakon prekida imaju grozan učinak na kožu pa je važno osmisliti dobar plan prehrane koji dozvoljava malu količinu šećera, a koji je pun povrća i proteina te koji će nam dati snagu i energiju.

PRESKAKANJE NJEGE KOŽE

Žene koje pate za bivšim dečkom često stavljaju "pauzu" na svoje uobičajene rutine, a tu pati i njega kože. Nikako nemoj preskakati uredno čišćenje šminke, svoju terapiju protiv prištića i hidratantnu kremu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara