Zimska ljepota: Rutine koje ne smiješ propustiti

Foto: shutterstock

ZIMA i hladan zrak mogu utjecati na tvoju ljepotu, a čak i ako vodiš računa o sebi tijekom ostalih mjeseci u godini, ovi zimski mogu biti dosta komplicirani. Pojačana briga o koži i kosi ključna je ako želiš zadržati ljepotu koju imaš tijekom ostatka godine.

1. Hidratacija je ključna

Puno kreme za ruke, losiona za tijelo i njega lica jako su bitni, jer hladni zrak isušuje kožu i čini ju osjetljivom na vanjske uvjete. Isto vrijedi i za kosu, pa zimi biraj šampon i regenerator koji dodatno hrane kosu.

2. Brzinski tuš


Dugo tuširanje zimi nikako nije preporučljivo, jer voda jako isušuje kožu. Zimi je to pogotovo problematično, jer koža teže nadoknađuje gubitak vlage.

3. Bez mirisa

Losioni i mlijeko za tijelo koji sadrže parfeme mogu iziritirati kožu, koja je osjetljivija tijekom zime. Ako imaš osjetljivu kožu, biraj losione koji ne sadrže nikakve parfeme, a pokušaj ne nanositi prevelike količine onog pravog parfema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Voda, voda, voda


Voda je bitna za zdravlje i očuvanje vlage u tijelu, a to smo već rekli sigurno tisuću puta. Puno vode, čaja i tekućine koristi tvome tijelu i čini kožu navlaženom, a razmisli i o ovlaživaču zraka, jer ga grijanje jako isušuje.

5. Njeguj nokte

Nokti su osjetljivi tijekom zime, a zbog hladnoće su i skloniji pucanju i listanju. Brini o svojim noktima i maži ih kremom ili posebnim lakovima za jačanje, a tu su i rukavice koje se preporuča nositi tijekom zime, jer čuvaju od isušivanja ruku i noktiju.

6. Pazi na kosu

Kosa se tijekom zime petlja i lakše oštećuje, pa pazi na to da ju ne raščešljavaš previše agresivno. Uz to, suši ju na zraku što češće možeš, kako bi ju što manje oštetila vrućinom, a preporuča se i spavanje na svilenim jastučnicama. Regenerator koji se ne ispire i hranjiva maska barem jednom tjedno.

7. Peeling

Peeling kože uvijek je dobar, jer skida mrtve stanice kože i čini ju glatkom, a zimi se itekako preporuča uz kasniju njegu losionom za tijelo. Koža će bolje upiti mlijeko za tijelo ako nije prepuna ljuskica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara