100 bodova u Serie A: fikcija ili realnost?

MOŽE li momčad Roberta Mancinija, u devet predstojećih kola Serie A, ostvariti nevjerojatan rekord i sezonu u Italiji završiti sa gotovo nestvarnih stotinu bodova?

Nakon 29 kola, Inter ima 79 bodova, 25 pobjeda i samo četiri remija, a rubrika "porazi" za sada je prazna. Ukoliko ta rubrika i do kraja sezone ostane prazna, to će se dogoditi tek treći put u povijesti, nakon Milana Fabia Capella 1992. godine i Perugie 1979. godine.

"Osvajanje stotinu bodova bilo bi nešto uistinu specijalno. To bi bio odličan način da utišamo kritičare, koji su si posljednjih godina dali maha" - reći će stoper "Nerazzurra" Marco Materazzi.

"100 bodova je još daleko. Ali, kako nam slijede gostujuće utakmice sa "utopljenicima" poput Siene, Messine, Atalante, a domaćinstva s nešto jačim Palermom, Empolijem, Laziom i Torinom, posao nam je nešto olakšan, a motivacije sigurno neće nedostajati." - napominje Roberto Mancini.

Ukoliko se uistinu ostvare ove prognoze, Inter će postati prva momčad u povijesti koja je osvojila stotinu bodova u talijanskoj prvoj ligi, jednoj od najjačih liga svijeta, a to je uistinu vrijedno svake hvale.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara