125 hrvatskih sportaša na OI u Ateni 2004.

NA XXVIII. OLIMPIJSKIM igrama, što će se od 13. do 29. kolovoza 2004. održati u Ateni, moglo bi po našim prognozama nastupiti 125 hrvatskih sportaša i sportašica u 14 sportova, izjavio je danas nakon prvog sastanka Povjerenstva za projekt "Atena 2004." glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivica Miočić Stošić.

Po njegovim riječima nastup u Ateni mogli bi od kolektivnih sportova osigurati rukometaši i rukometašice te košarkaši i vaterpolisi, ali HOO računa da bi i naši nogometaši kroz zahtjevne kvalifikacije mogli izboriti nastup na olimpijskom nogometnom turniru.

Glavni tajnik HOO-a, koji je bio na čelu izaslanstva HOO-a, koje je nedavno posjetilo sjedište Organizacijskog odbora olimpijskih igara u Ateni (ATHOC), izrazio je uvjerenje da će organizatori sve sportske i smještajne objekte završiti na vrijeme, ali i njega kao i većinu dužnosnika u Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) ajviše brinu prometne gužve u glavnom gradu Grčke.

Član povjerenstva i bivši hrvatski reprezentativac, koji je dio svoje bogate nogometne karijere proveo u Atenti, Aljoša Asanović naglasio je kako će Grčka biti dobar domaćin ali i upozorio na iznimno visoke temerature u tom periodu te naglasio da je uza sve napore organizatora u višemiljunskoj Ateni gotovo nemoguće izbjeći prometne gužve.

Uz izuzetno uspjelu multimedijalnu prezentaciju svih važnijih sortskih objekata, olimpijskog sela te glavnog press cntra Miočić Stošić je podsjetio da je za potrebe smještaja 16.000 sportaša i njihovih pratitelja iz 199 zemalja biti izgrađeno potpuno novo olimpijsko selo sa 2.232 stana i sa svom potrebnom infrastrukturom. "Radi se zapravo o malom gradu u sjevernom dijelu Atene koji ima sve potrebne sadržaje", istaknuo je Miočić Stošić napomenuvši da će HOO, osim sportaša voditi brigu i o hrvatskim novinarima koji će izvještavati s olimpijskih igara te naglasio da je u sklopu Povjerenstva formirana radna skupina sa zadaćom da prati proces predakretitacije, akreditacije, odlaska, uvjeta rada i povratka hrvatskih novinara sa olimpijskih igara.

Posebna pozornost posvetit će se opremanju "Hrvatske kuće" koja će biti smješena u općini Maroussi i samo dva kilometra udaljena od olimpijskog parka Oaka u kojem se nalazi većina sportskih objekata. U "Hrvatskoj kući", koja će biti smještena u sportsko poslovnom kompleksu našeg olimpijskog atašea u Ateni Slavka Šimunovića HOO bi uz pomoć Hrvatske turističke zajednice, organizirao promocije ne samo hrvatskog sporta već i kulture, turizma, gastronomije, izložbe, projekcije i programe sponzora HOO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara