27 odličja za hrvatske specijalne olimpijce

ČAK 27 odličja, od čega 16 zlatnih, osvojili su hrvatski sportaši na 5. svjetskim igrama specijalne olimpijade, koje su od 21. do 29. lipnja održane u glavnom gradu Irske.

Na igrama u Dublinu nastupilo je 3.500 sportaša s teškoćama u mentalnom razvoju iz 160 zemalja, među kojima i 27 hrvatskih specijalnih olimpijaca-atleta, koji su se natjecali u atletici, bowlingu, boćanju, biciklizmu, gimnastici, kuglanju, plivanju i združenom nogometu. Najviše uspjeha u ekipnim sportovima imali su naši kuglači, dok je od pojedinaca sa čak sedam odličja najuspješniji bio gimnastičar Igor Cuculić.

Prvu skupinu hrvatskih specijalnih olimpijaca večeras je na Zagrebačkom aerodromu, pored rodbine i prijatelja iz pet hrvatskih centara koji se brinu za osobe s mentalnom retardacijom, pozdravio doministar prosvjete i sporta Stjepana Puhak. On je uz čestitke svim atletama posebno zahvalio roditeljima i odgajateljima koji se s puno požrtvovanja i ljubavi brinu za osobe s poteškoćama u mentalnom razvoju, naglasivši da je Vlada ove godine izdvojila četiri milijuna kuna za potrebe sportaša s tjelesnim (paraolimpijci) i mentalnim invaliditetom (specijalni olimpijci).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Specijalne olimpijada hrvatske Verica Haraminčić posebno je zahvalila stanovnicima gradića Greystonea na izuzetnom gostoprimstvu kojeg su pružili našim specijalnim olimpijcima tijekom boravka u Irskoj.

Druga skupina naših sportaša i njihovih pratioca doputovala je u Zagreb kasno večeras, a njih je u Zračnoj luci dočekao i pozdravio ministar prosvjete i sporta Vladimir Strugar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara