32 hrvatska olimpijca putuju na OI gluhih u Melbourneu

32 hrvatska olimpijca putuju na OI gluhih u Melbourneu
HRVATSKA olimpijska reprezentacija gluhih otputovat će 29. prosinca u Melbourne gdje će do 17. siječnja 2005. sudjelovati na 20. Olimpijskim igrama gluhih (Deaflympics).

Deaflympics je nakon Olimpijskim i Paraolimpijskih igara u Atene treće veliko multisportsko natjecanje pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na kojim će nastupiti više od 3500 sportaša iz 94 zemlje svijeta.

U Melbourne putuje 32-člana reprezentacija gluhih, koja će nastupiti u tri sporta - rukometu, streljaštvu i hrvanju grčko-rimskim stilom.

Rukometaši brane zlatno odličje sa prošlih Igara 2001. u Rimu, a od 1993. rukometna reprezentacija gluhih ima po jedno zlato, srebro i broncu sa OI gluhih, te naslov europskih prvaka iz 2001. iz rumunjske Oradee.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija je dvostruki osvajač državne nagrade Franjo Bučar (2001, 2002) kao najuspješnija sportska momčad u Hrvatskoj, a prema riječima predsjednika Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) Marija Lušića u Australiju putuju kao favoriti za jedno od odličja, iako je reprezentacija od Igara u Rimu bitno pomlađena, a konkurencija iznimno jaka.

Prvu utakmicu na turniru rukometaši će odigrati 7. siječnja protiv reprezentacije SiCG-a, a potom slijede ogledi sa Brazilom (8. siječnja), Danskom (9. siječnja), Tajvanom (10. siječnja), Njemačkom (13. siječnja) i SAD-om (14. siječnja).

U hrvanju će Hrvatsku predstavljati Anto Zečević u kategoriji do 66 kilograma, koji će uvodne borbe imati 7. siječnja. Završna natjecanja u ovoj kategoriji, u kojoj je Zečević lani na Europskom prvenstvu gluhih osvojio četvrto mjesto, na rasporedu su 9. siječnja.

U Melbourne putuju i strijelci Zvonimir Vitić i Milan Lugarić, koji će u zračnom pištolju nastupiti u disciplinama 10 i 50 metara, te brzoj paljbi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara