36. Zlatna pirueta Zagreba

Na tradicionalnom međunarodnomklizačkom natjecanju "Zlatna pirueta Zagreba", što će se od 12. do 15.studeoga održati u Ledenoj dvorani Doma sportova nastupit će 26klizačica, 27 klizača, tri sportska i osam plesnih parova iz 26zemalja svijeta, rečeno je danas na prigodnoj konferenciji zanovinstvo uoči 36. izdanja jedinog europskog natjecanja u umjetničomklizanju koje je jedini prekid imalo tijekom rata.

Hrvatska će imati predstavnike samo u konkurenciji klizačica, gdjeće pored naše višestruke prvakinje Idore Hegel nastupiti još ŽeljkaKrizmanić i Ines Pavleković. Najpoznatije ime među najavljenima jeaktualna juniorska svjetska prvakinja Ruskinja Kristina Oblasova, anaši klizački stručnjaci vjeruju da bi ove godine i Idora Hegel moglakonkurirati za jedno od mjesta na pobjedničkom postolju. Puno toga bitće jasnije u četvrtak,13. studenoga, nakon kratkog programa klizačica,koje će u petak, 14. studenoga izvedbom slobodnih sastava završitislužbeni dio natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tradicionalna revija pobjednika, koja će započeti u subotu 15.studenoga, po tradiciji će privući najveću pozornost gledatelja, a nanjoj će nastupiti najbolji pojedinci i parovi s trodnevog natjecanja,koje je po riječima predsjednika Organizacijskog odbora MarijanaMumelaša, još uvijek puno popularnije u svijetu nego u našoj zemlji.

(Hina)ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara