Acino zadarsko srce

VUJOŠEVIĆ, Obradović  i Petrović. To je trenerski trojac koji je ove sezone uspio pobijediti Zulu u Draženovom domu. I dok je Obradoviću i njegovom Panathinaikosu euroligaška pobjeda bila samo još jedna u nizu na besprijekornom putu do Final Foura, teško je reći kome je od preostale dvojice trijumf pod Tornjem bio slađi. 

Vujoševiću, koji je s Partizanom slavio u Zagrebu nakon 18 godina izbacivši pri tom Cibonu iz regionalne završnice, ili Aci Petroviću, čija pobjeda možda nije vrijedna finala, ali za njega ima skoro jednako značenje.

Warren je imao briljantnu večer, ali nitko u Dražnovom Domu sinoć nije uspio zaustaviti Carla Englisha. Aco ga je čekao čitavo prvo poluvrijeme, Kanađanin je bio indisponiran praktički sve do treće četvrtine, kada je gledateljim u nekoliko poteza nagovijestio što se sprema. Na tren smo pomislili smo da će mu zapljeskati. Ali to bi ipak bilo previše za očekivati, Cibonina publika jedva plješće svojima kad su u seriji.

English je dva je puta vraćao Zadrane u utakmicu, pogađao nemoguće i zaustavio se na 30 poena. U drugom poluvremenu. 

Bariša Krasić bio je Cibonin tragičar pri kraju susreta, promašio je tri ključne lopte, ali sasvim nebitno kad je zadarski Kanađanin ionako odlučio smrviti Cibonu.

"Čitavu večer su me odlično blokirali, dok sam šutirao stalno sam  na licu imao ruke protivnika. No, vjerovao sam u sebe, bio sam silno motiviran jer sam propustio susret u Zadru, uostalom kao i cijela momčad. Ipak između Cibone i Zadra vlada veliko rivalstvo." - kazao je English nakon susreta.

Anzulović nije mogao prešutjeti kvalitetu zadarskog junaka. Da mu je samo jedan takav u momčadi, možda ne bi "gubili dramatične završnice, nerezonski šutirali, zastrašujuće olako prestajali s trkom..

"English je iskoristio nedostatak naše agresivnosti, ali dijelom je presudila njegova kvaliteta. Nakon ovoga, Zadar je favorit za prvo mjesto uoči doigravanja. Bili su pametniji od nas večeras."

"Mi smo Zadrani, Aco je naš...""- skandiralo se među Tornadom u posljednjim minutama. Supruga je posljednji put u dvorani bila 2003. godine, a kad je večeras došla, znao je da se sprema nešto posebno. Strateški mudra pobjeda nad Cibonom ili osobna nad njezinom dežurnom strukom, svakako će zauzeti posebno mjesto u Acinoj vitrini uspjeha.

"Vidjeli ste, nismo dobro krenuli, imali smo problema tijekom 30 minuta. Na kraju je pobijedilo veliko zadarsko srce. Pametno smo došli do egala gdje Cibona ne voli biti u završnici susreta, i strpljivo koristili psihološku prednost. Ipak smo mi bili ti koji su stigli rezultat." - govorio je.

Bujicu riječi bilo je teško zaustaviti.
"Imamo najbolji centarski par u Hrvatskoj, Gečevskog i Lalića, raznovrsniji smo od Cibone, a bit ćemo jači na vanjskim linijama čim se Vladović i Stipčević fizički vrate. Naš luksuz je što možemo čekati Englisha. Jednog od najboljih svjetskih šutera."

Aco je Ciboni zaprijetio borbom za titulu u Jazinama. Ako dosad nismo, ovaj put bi ga trebali ozbiljno shvatiti.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara