Adebayor se vraća u togoansku reprezentaciju?

Totalsport
Foto: AFP

NAPADAČ Manchester Cityja Emmanuel Adebayor nagovijestio je mogućnost povratka u dres nacionalne reprezentacije Toga, dres koji je odlučio ostaviti nakon šokantnog iskustva s Afričkog kupa nacija u Angoli s početka ove godine.

Adebayor je bio svjedokom terorističkog napada na autobus koji je prevozio igrače togoanske reprezentacije u angolskoj pokrajini Cabindi, u kojem su smrtno stradala tri muškarca. U pitanju su bili lokalni vozač autobusa te glasnogovornik i pomoćni trener reprezentacije. Ranjeno je bilo nekoliko igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo je ponavljao da strahote koje je vidio tijekom tog napada i dalje ne može izbaciti iz glave te da se povlači iz reprezentacije iako mu je tek 26 godina. Ipak, vrijeme liječi sve rane, pa Adebayor, koji kao gledatelj uživa u Svjetskom prvenstvu, polako mijenja stav.

"Posljednjih devet godina stavljao sam svoju zemlju ispred svega, ali sada mi je najvažniji vlastiti život. Moram sebe staviti ispred svoje zemlje zbog dobrobiti svoje obitelji i djece za koju skrbim. Ali ako vlada naše zemlje i nogometni savez poboljšaju standarde nogometa i iz njega isključe politiku, mogao bih se predomisliti jer volim igrati nogomet, volim igrati za svoju zemlju i želim joj nešto vratiti", rekao je Adebayor za internetsku stranicu Manchester Cityja.

Adebayor je također komentirao činjenicu da se po prvi put Svjetsko prvenstvo održava na afričkom kontinentu. "Ljudi se zabavljaju i uživaju, to je pozitivna stvar za naš kontinent. Mogućnost gledanja igrača poput Lionela Messija, Robinha, Kake i Cristiana Ronalda definitivno će promijeniti živote Afrikanaca."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara