Adebayor: Više se ne radujem golovima, nego tome što sam živ

Adebayor: Više se ne radujem golovima, nego tome što sam živ

Totalsport
Foto: AFP

TOGOANSKI napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor i dalje se teško nosi s proživljenim terorističkim napadom na njega i ostale reprezentativne suigrače pred početak Afričkog kupa nacija.

U strahu za vlastiti život gledao je Adebayor teroristički napad na njihov autobus u angolskoj pokrajini Cabindi u kojem su smrtno stradala tri muškarca: vozač autobusa, te glasnogovornik i pomoćni trener reprezentacije, a ranjeno bilo nekoliko igrača. Strahote koje je vidio ne može izbaciti iz glave, a u svakom razgovoru za medije ponavlja kako je tek sretan što je živ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam majci i ocu poslao tekstualnu poruku u kojoj je pisalo da ću umrijeti. Teško mi je objasniti što se događalo, ne možete si zamisliti zvuk metaka koji lete. Dobio sam još jednu priliku za život, ali on što Bog da može i uzeti natrag", kaže Adebayor kojeg je proživljeno izuzetno promijenilo i u nogometnom smislu.

"Kada sam se vratio u Manchester svi su bili dobri prema meni, ulijevali su mi povjerenje. Ali, na stvari sada gledam drugačije. Ne radujem se golovima, već tome što sam živ. Kada sam prije postigao pogodak preplavile su me emocije, međutim, to je sada nestalo. Ne znam zašto, ali se nadam da će se vratiti. Nisam izgubio motivaciju za zabijanjem golova, no moje tijelo više ne reagira na huk s tribina", zaključio je togoanski nogometaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara