Advocaat: Ne odvedem li Belgiju na Euro 2012. očekujem otkaz

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NIZOZEMSKI 61-godišnji nogometni trener Dick Advocaat kaže da očekuje otkaz ukoliko na kormilu belgijske reprezentacije ne ostvari plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine.

"Sve je jasno. Ako ne ostvarim plasman na Euro, to će značiti da ste sa mnom gotovi i da nisam svoj posao dobro obavio", izjavio je Advocaat, koji će na dužnost izbornika belgijske reprezentacije stupiti 1. listopada, tri mjeseca prije predviđenog roka.

Naime, dosadašnji izbornik Belgije Franky Vercauteren podnio je ostavku nakon poraza svoje reprezentacije u Armeniji (2-1) u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Tim je porazom Belgija izgubila i matematičke šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, a Vercauteren je ionako samo obnašao dužnost privremenog izbornika.

Advocaat je s Belgijskim nogometnim savezom još ranije imao dogovor o preuzimanju posla 1. siječnja sljedeće godine. No, nakon odlaska Vercauterena je dobio priliku tri mjeseca ranije, a debi na klupi Belgije imat će u kvalifikacijskoj utakmici za SP, 10. listopada protiv Turske.

Belgija je posljednji nastup na nekom velikom natjecanju imala 2002. godine, kada je bila sudionik Svjetskog prvenstva. U međuvremenu je pala na 68. mjesto na FIFA-inoj rang ljestvici.

Advocaat smatra da se neki mlađi igrači moraju suočiti s realnošću...

"Imam dojam da neki od njih smatraju da su spremni za Real ili Barcelonu. Međutim, nisu. Talentirani su, ali još uvijek su mladi", kaže Advocaat, bez da je ikoga od tih "zvijezda koje su poletjele" imenovao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara