Advocaat: Ovo je čudo!

NIZOZEMSKI stručnjak Dick Advocaat, trener ruskog Zenita, ponosno je govorio nakon finalne utakmice Kupa Uefa u kojoj je njegova momčad sa 2:0 pobijedila Rangers.

"Očekivao? Niti u snu, ali moramo vidjeti što je sljedeći korak. Postali smo prvaci Rusije i nitko nije vjerovao. Sada smo na vrhu Europe i ponovno nitko ne vjeruje, tako niti mi sami. Zato me baš zanima postoje li sljedeće. Nadam se da je ovo početak razvoja ruskog nogometa, da će se sada početi graditi stadioni i novi objekti koji će omogućiti mladima da napreduju i razvijaju se. Novac je tu i nadam se da će ovaj trofej biti poticaj za daljnji europski napredak, inače je sve bilo uzalud",  rekao je Advocaat i nastavio:

"Nevjerojatno je koliko smo jakih momčadi izbacili, koliko smo čuda napravili u ovom natjecanju. Sve je time čudnije, jer smo u drukčijoj fazi od ostalih, rusko prvenstvo nam je počelo prije dva mjeseca i nekada smo bili totalno izvan forme, ali smo ipak uspjeli u svemu",  rekao je Advocaat i poželio reći još nešto za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednog momka ne želim zaboraviti. Tolik mi je žao što u finalu nije sudjelovao Pogrebnjak, momak koji nas je izvlačio sa svojih deset pogodaka. Ali, to je nogometna sudbina. Mi smo pobjednici i to je najbitnije",  završio je Nizozemac. 

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara