Afrika: Stroge kazne napadačima na suce

DEVET afričkih nogometaša dobilo je vremenske kazne igranja zbog napada na suce tijekom kvalifikacijskih dvoboja za odlazak na Afričko prvenstvo i utakmica afričkih klupskih kupova. Raspon kazni proteže se od jedne do dvije godine.

Kevin Tamboulas iz Centralnoafričke Republike kažnjen je sa dvije godine zabrane igranja zbog udaranja četvrtog suca po završetku dvoboja protiv Mozambika.

Dawit Mebratu iz Etiopije kažnjen je sa dvije godine zabrane igranja zbog pokušaja gušenja glavnog suca tijekom dvoboja protiv Liberije.

Mamo Alem Shanko i Anteneh Alamrew, također reprezentativci Etiopije, dobili su po godinu dana zabrane igranja zbog pljuvanja sudaca na utakmici protiv Liberije.

Boubou Ndiaye i Mohamed Ould Khouna iz Mauritanije kažnjeni su sa godinu dana zabrane igranja zbog udaranja suca tijekom dvoboja protiv Gvineje Bisau koji je morao biti prekinut zbog toga što je čak pet reprezentativaca Mauritanije isključeno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Agostinho, naturalizirani Libijac, kažnjen je sa godinom dana zabrane igranja zbog udaranja pomoćnog suca tijekom dvoboja protiv DR Konga.

Giscard Matumbu iz Daring Club Motema Pembe (DR Kongo) također je kažnjen s godinom dana neigranja zbog udaranja suca tijekom dvoboja protiv Enugu Rangersa u CAF kupu.

Landry Mologno iz La Manche (Kongo) je zbog sličnog prijestupa u dvoboju CAF kupa protiv Jeunesse Cluba također dobio godinu dana zabrane igranja.

Čelnici Afričke nogometne konfederacije (CAF) naglasili su kako se ove kazne odnose samo na natjecanja koja organizira CAF, ali da kažnjeni igrači mogu nastaviti igrati u domaćim natjecanjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara