Ahmetov ne da Pletikosu ni za dva milijuna dolara

STIPE PLETIKOSA čini se ostaje u Ukrajini. Predsjednik ukrajinskog prvaka Šahtara, Rinat Ahmetov, ne želi ni čuti, a kamoli razmišljati o Pletikosinom odlasku iz Donjecka. Novinar Sport Arene tvrdi da Ahmetovu novac ne znači ništa, dok mu je činjenica da ima vratara poput Pletikose vrlo važna zbog ambicija u Ligi prvaka.

Dmitrij Kužinrov, novinar sportskog priloga Sport Arena ukrajinkog dnevnog lista Donbass, kaže za Jutarnji list kako ponude od milijun ili dva predsjednik Ahmetov uopće ne uzima u obzir.

"Šahtar je i dalje orijentiran isključivo na kupovinu novih igrača, a ne žele nikoga prodati jer imaju velike ambicije u narednoj Ligi prvaka." - tvrdi Kužinrov.

Pletikosi ugovor sa Šahtarom istječe u prosincu 2007. godine i prema svemu sudeći on će do tada ostati u Donjecku. Reprezentativni je vratar do prošlogodišnje ozljede bio prvi vratar kluba, nakon čega ga je trener Mircea Lucescu stavio u pričuvu. Stipe nakon oporavka nije branio na Šahtarovim europskim susretima nego tek na desetak utakmica ukrajinskog prvenstva zbog čega je bio izuzetno nezadovoljan.

26-godišnji Splićanin teško je podnosio status pričuve, a od Lucescua je tražio da mu kod Ahmetova pomogne srediti izlaznu dozvolu. Ukrajinski bogataš o tome ne želi ni čuti, makar godišnje plaćao pola milijuna dolara za vratara koji ne brani.

Kužinrov tvrdi kako Ahmetov ne razmišlja na taj način, nego da želi imati solidne pričuve za svaku poziciju u klubu što vrijedi i za vratara. Pletikosa je tako zamjena za Luštavka koji se prošle sezone također dobro iskazao na golu Šahtara.

Podsjetimo, Pletikosa je izrazio želju da igra u njemačkoj ili engleskoj ligi, a menadžer Celtica Gordon Strachan nedavno je, tražeći zamjenu za 33-godišnjeg vratara Roberta Douglasa, rekao kako bi na vratima Celtica volio vidjeti upravo Pletikosu. Osim škotskog viceprvaka, za Pletikosu je navodno zainteresiran i grčki AEK, a tijekom ljeta špekuliralo se i o Hajduku kao mogućoj Pletikosinoj destinaciji.

Drugi hrvatski igrač u Šahtaru Darijo Srna, tvrdi Kužinrov, također nije na prodaju, jer Lucescu želi imati pravu zamjenu za svakog igrača, a u tome ga podržava alfa i omega Šahtara - Rinat Ahmetov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara