Alilović: Idemo po svjetski naslov!

SEDAM pobjeda u sedam utakmica, to je učinak hrvatske rukometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, a još tri utakmice dijele je od novog zlata.

Igra koju su naši rukometaši pokazali danas, pogotovo u drugom poluvremenu, daje nam za pravo da se nadamo zlatu. U drugom dijelu jednostavno je sve proradilo, najjača hrvatska postava "razvalila" je Španjolsku i preokrenula rezultat, nakon minus 5 u prvom dijelu.

Veliku ulogu u smanjivanju prednosti Španjolaca imao je najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić. "Nismo se snašli na početku, ali na poluvremenu smo se dogovorili da idemo na pobjedu i da u drugom dijelu damo sve od sebe. Puno su nam pomogli i navijači, koji su na početku spavali kao i mi, ali u drugom su se dijelu probudili", rekao je Balić u razgovoru za HRT.

U prve tri utakmice SP-a najveći problem u reprezentaciji je bilo neigranje Vlade Šole. Naši vratari igrali su sve bolje, a potvrda toga stigla je i danas, kad je igračem utakmice proglašen upravo hrvatski golman Mirko Alilović.

"Nadam se da će biti još ovakvih utakmica i još mojih obrana. Još jednom smo pokazali da smo najbolji na svijetu, stigli smo 5 golova razlike protiv Španjolske", rekao je za HRT Alilović, koji je u današnjoj utakmici skupio čak 19 obrana.

"Veliko mi je priznanje što su me proglasili igračem utakmice, ali idemo dalje. Idemo po svjetski naslov", zaključio je Alilović.

>>> Hrvatska - Španjolska u fotografijama

M.Č.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara