Amauri ispao iz kombinacija za Brazil i Italiju

Amauri ispao iz kombinacija za Brazil i Italiju

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


NE TAKO davno Juventusov je 29-godišnji centarfor Amauri bio predmet ozbiljne borbe između brazilskog i talijanskog nogometnog saveza, koji su ga željeli pod svojim stjegovima na Svjetskom prvenstvu.

Danas, međutim, za naturaliziranog Brazilca u redovima Juventusa malotko pita. Postoji zato i savršen razlog: od prvog siječnja 2009. godine do danas, devetog veljače 2010. godine, centarfor je za Juventus zabio bijednih pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upisao je u 13-mjesečnom razdoblju 48 nastupa u svim natjecanjima, a svih je tih pet golova zabio u Seriji A. Zanimljivo je da je u istom razdoblju jednako učinkovit za Torineze bio Giorgio Chiellini, igrač koji igra na mjestu stopera.

Ove je sezone u svim natjecanjima Brazilac skupio 29 nastupa, najviše od svih Juventusovih igrača. Zbroj od četiri gola stoga se doima pogotovo skromnim.

Gazzetta dello Sport, koja je njegovo uključivanje u nacionalnu momčad zdušno zagovarala i koja smatra da je toj odluci nekoć vrlo blizu bio i Marcello Lippi, sada se sasvim razuvjerila u takav ishod.

"Imam šest praznih mjesta za SP u Južnoj Africi. Za njih i dalje konkuriraju mnogi nogometaši. Talijani, svejedno, imaju prednost pred naturaliziranim igračima", jasno je nedavno Amauriju poručio izbornik svjetskih prvaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara