Americas Cup: Članovi Alinghia dočekani kao heroji

ČLANOVI posade Alinghi, koji su nakon 152 godine vratili jedriličarski Americas Cup u Europu, dočekani su kao heroji u Švicarskoj.

Tisuće štovatelja, uključujući i predsjednika Švicarske Pascala Couchepina, dočekali su vlasnika Alingia Ernesta Bertarellia i posadu na ženevskoj zračnoj luci, odakle su pristigli iz Aucklanda, gdje su sa 5:0 u finalu svladali branitelje naslova Novozelanđane.

´Ja sam najsretniji čovjek na svijetu. Ja sam i Švicarac, koji je pokazao što Švicarska može kada se odvaži ući u jedan projekt sa toliko motivacije i samopouzdanja´, kazao je Bertarelli, držeći u rukama najstariji sportski pokal na svijetu.

Alinghi je nastao pod okriljem kluba Societe Nautique de Geneve, u čijim će se vitrinama do novoga natjecanja 2006. nalaziti pokal, koji neće moći razgledati obični smrtnici. Naime, ulaz u klub čiji su članovi saudijski princ i talijanski prijestolonasljednik, dopušten je samo uz člansku iskaznicu.

Ulicama Ženeve bit će u subotu navečer priređena zabava, prema najavama najluđa koja se ikad dogodila u Švicarskoj. Ženevske vlasti veće su jedan trg nazvali ´Esplanade Alinghi´, a švicarska pošta tiskala je i prigodnu marku.

Ključni čovjek Alingjia, biotehnološki multimilijarder Bertarelli (37) najavio je da će pokal Americas Cup odnijeti na vrh Matterhorna, najpoznatijeg alpskog vrha u Švicarskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara