Americas cup: Kostecki u Oracleu

GLAVNI kormilar njemačkog kluba Illbruck Pinta Racing John Kostecki dao je ostavku i napustio momčad kako bi se pridružio drugom klubu koji se priprema za Americas Cup 2007., američkom Oracle-BMW-Racingu.

Iskusni Kostecki je odlazak iz Njemačke opravdao činjenicom da Oracle, koji vodi šesti najbogatiji čovjek svijeta Larry Ellison, ima daleko veće šanse za osvajanje Americas Cupa. Tridesetšestogodišnji Amerikanac Kostecki sudjelovao je na tri Americas Cupa kao član posade Americe3 (1991), Young Americe (1995), te kao kormilar AmericeOne na natjecanju 2000. Sa Illbruckom je bio pobjednik prestižne utrke Volvo Ocean Race 2002.

Illbruck unatoč prijavi nije sudjelovao na prošlom Americas Cupu u Aucklandu, a Oracle-BMW je poražen u finalu izazivača od kasnijeg pobjednika švicarskog Alinghia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se ne zna domaćin sljedećeg Americas Cupa, a Švicarci su listu kandidata sveli na pet lokacija - Lisabon, Marseille, Palma de Mallorcu, Napulj i Valenciju. Iz konkurencije su ispala tri kandidata, a to su Barcelona, Porto Cervo na Sardiniji i Toskani na Elbi. Konačnu odluku vodstvo Alinghia će donijeti 15. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara