Američki tajkun kupio Manchester United, navijači ogorčeni

AMERIČKI bogataš i vlasnik NFL momčadi Tampa Bay Buccaneers, Malcolm Glazer, uspio se domoći većinskog paketa dionica Premierligaša Manchester Uniteda, što je izazvalo velik ogorčenje navijača.

Naime, irski tajkuni ohna Magniera i JP McManusa prodali su Glazeru svojih 28,7% dionica za impresivnih 1,47 milijardi dolara, pa je tako sada u Amerikančevom vlasništvu ukupno 57 % dionica čuvenog engleskog kluba, javio je BBC News.

Irci su Glazeru prodali dionice po cijeni od 300 funti po dionici, kazao je Amerikančev glasnogovornik, a navijači Uniteda odmah su oštro prosvjedovali protiv prelaska kluba u vlasništvo američkog tajkuna, pri čemu strahuju da bi cijena ulaznica za utakmice mogla znatno narasti.

Vlasnik Tampa Bay Buccaneersa misli u poslovne svrhe iskoristiti brand Manchester Uniteda, koji je itekako poznat u SAD-u, piše BBC, pa dodaje kako su navijači kluba prošle godine osnovali društvo dioničara Uniteda, s planom da kupe dovoljno dionica kako klub ne bi pao u Glazerove ruke.

Nick Towle, predsjednik tog društva je u razgovoru za BBC kazao kako će odmah otkazati svoju godišnju pretplatu na Unitedove utakmice.

"Glazer nije Roman Abramovič, on nije u klub došao s koferima punim novca, nego posve suprotno – on očekuje od navijača Manchester Uniteda da kroz povećanu cijenu ulaznica plate njegovo preuzimanje kluba." - kazao je Towle.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara