Amerikanci opisuju Giričeka kao glumca i neradnika

Amerikanci opisuju Giričeka kao glumca i neradnika

ZAHVALJUJUĆI telefonskom pozivu Zorana Planinića, Gordan Giriček je doznao kako bi sljedeću sezonu trebalo nositi dres Tau Ceramice. Priču je emitirao španjolski El Correo, a promptno su je demantirali Kevin O'Connor, jedan od glavnih operativaca Utahe, te Marc Fleisher, agent našeg košarkaša. 

Giriček, dakle, neće iz Utahe. Odnosno, neće još. Sve dok ne odradi i posljednju od četiri ugovorene godine. No, cijela priča Amerikancima ne bi bila toliko zanimljiva da nema dodatak o Giričekovom statusu u momčadi Jazzera. Njegov odnos s trenerom Jerryjem Sloanom prilično je zategnut, ugovor koji ističe na kraju sljedeće sezone ima određenu vrijednost, a obje su strane izjavile da su spremne pregovarati.

No, nakon odlaska Dereka Fishera, Zagrepčanin je najiskusniji bek šuter kojeg Sloan ima na raspolaganju. Što mu opet ne garantira željeni status.

Kada su O'Connora upitali može li sa sigurnošću potvrditi da će Giriček započeti sezonu u Utahi, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U ništa više nisam siguran. Wilt Chemberlain i Kareem Abdul-Jabbar bili su na "tradeu", pa zar onda ne može bilo tko?"

Jazz ima dvije mogućnosti; mijenjati Giričeka kako bi popravili unutrašnju igru ili odrediti odštetu, što s nestrpljenjem čekaju u Vitoriji.

"Glumac i neradnik"

Nadaju se da će sa se situacija s Giričekovim ugovorom razviti slično kao i s Planinićem i New Jersey Netsima. Tau Ceramica je jedan od najjačih klubova Eurolige, za koji su prošle godine nastupali Luis Scola i Tiago Splitter.

"Za sad Giriček samo prati razvoj situacije, ali privatno je izjavio da bi Tau bio idealan klub za povratak u Europu", piše El Correo.

Giriček je zainteresiran za Tau Ceramicu i zbog Planinića koji nastupa za klub, a igrao je u Netsima 3 godine, ali i trenera momčadi Nevena Spahije.

Za sada je najbliže što će Giriček vidjeti Španjolske je ako ode u španjolski restoran, odgovaraju Ameri. Naime, NBA i Fiba imaju dogovor prema kojemu će poštovati važeće ugovore igraća, a kako je Giričeku ostala još jedna sezona (od ukupno 4 iz ugovora), on ne može otići. Navodno da je Giriček rekao Planiniću da će razmisliti o Tau ukoliko se vraća u Europu. Za sada, čini se, nema o čemu razmišljati.

Giriček je prošle godine imao najslabiji prosjek u karijeri (7.8 koš) i uglavnom je grijao klupu, dok je C.J. Miles bio prvi izbor na poziciji beka, a Fisher je završio sezonu na Giričekovoj poziciji. Giriček je osim toga opisivan kao igrač bez srca i koji ne voli raditi, a nije se najbolje slagao niti sa Sloanom, trenerom Utaha.

Devet je utakmica propustio zbog ozljede rebara, a vlasnik Utah Jazza Larry Miller u razgovoru za jednu radio postaju zapitao se je li Giriček možda odglumio ozljedu.

>>> Giriček u Tau Ceramici?

D.R.,M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara