Ana Jelušić počinje piti zabranjene lijekove, Janica počinje sa skijanjem

NAJBOLJA hrvatska skijašica Janica Kostelić počet će s rekreacijskim skijanjem, Ani Jelušić dijagnosticirana je astma zbog koje će morati koristiti zabranjene lijekove, a Željko Šućur, koji je otkrio javnosti Janičinu bolest više nije liječnik hrvatske skijaške reprezentacije.

Janica, Ivica i Ante Kostelić otputovali su na austrijski ledenjak Hintertux, gdje će se zadržati do nedjelje, izjavio je glasnogovornik hrvatskog skijaškog saveza Ozren Müller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Liječnici su Janici dopustili lagano skijanje bez napora, prenose Sportske novosti. U nedjelju Kostelići se sele u talijansku Furciu gdje će im se pridružiti mlade hrvatske reprezentativke Nika i Ana. Ivica, Nika i Ana tamo će i ostati, a Janica će se vratiti u Zagreb.

Kako smo i pisali prije mjesec dana Ana Jelušić vrlo će vjerojatno morati koristiti lijekove koji su inače zabranjeni zbog dopinga.

Mladoj hrvatskoj skijašici dijagnosticirana je astma za koju liječnici pretpostavljaju da se može i povući ako se bude pravilno tretirala.

Iako na konferenciji za novinare nitko nije izravno rekao kako će Ana morati uzimati zabranjene lijekove, Ozren Müller je izjavio kako će "Ana morati uzimati lijekove koje će Hrvatski skijaški savez prije utrka morati prijavljivati Svjetskoj skijaškoj organizaciji". Drugim riječima, Ana će koristiti lijekove koji su na popisu zabranjenih, kao npr. Salmeterol o kojem se i prije razgovaralo.

Na sjednici Skijaškog saveza prihvaćena je ostavka Željka Šućura, liječnika koji je istupio u javnost s podacima o Janičinoj bolesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara