Ančić i Ljubičić osvojili broncu u paru

DVIJE minute manje od četiri sata igre i četiri meč lopte trebali su Ivanu Ljubičiću i Mariu Ančiću za pobjedu nad indijskim parom Maheshom Bhupatiem i Leanderom Paesom 7:6 (5), 4:6, 16:14 i osvajanje brončane medalje.

Za jubilarnu, desetu hrvatsku Olimpijsku medalju, a ukupno treću tenisku, Ljubičić i Ančić su doslovce "umrli na terenu", 30 gemova u trećem setu koji je trajao 144 minute, a ukupno 53, ponudilo je rijetko viđenu dramu koja je završila sretno. Ako zbrojimo još dva prethodna meča, Ivan i Mario su u tri dana proveli više od osam sati na terenu.

U prvom setu Indijci su imali 4:2, a u "tie-breaku" su uz dva servisa vodili sa 5:2, ali sve su naši tenisači spasili. U drugom je Ljubičićevo gubljenje servisa u osmom gemu odlučilo set, a sve što se događalo u trećem setu teško je opisati.

Kod 8:7 propustili smo dvije meč lopte, Bhupati je imao dva prva odlična servisa, u sljedećem gemu Indijci imaju "break-loptu", pa ponovno kod 11:11. Treću meč loptu nismo iskoristili kod 13:12, Paes je ovaj puta imao odličan prvi servis. Ključni trenutak zbio se kod 14:14, kada su Indijci na Ančićev servis imali 0:40, imali i propustili. U sljedećm gemu Paesov servis je konačno pao.

"Ostvarila mi se jedna od dječakih želja, kao mali sam gledao Olimpisjke igre i zamišljao kako uzimam medalju. Presudila je naša koncentracija, igrali smo pametno. Onaj tko je prije turnira vidio ždrijeb, nije nam davao nikakve šanse, a mi smo dobili tri najbolja svjetska para u gustim mečevima. Nisam sumnjao ni kod kod 14:14 i 0:40, nekako sam bio siguran da ako i izgubimo taj gem možemo uzeti njihov servis. Pogotovu nas je digao Duje Draganja, gledali smo njegovu utrku dvadeset minuta prije nego je počeo meč i rekli smo - nakon ovoga ništa nije nemoguće", kazao je Ančić.

"Poraz sa Čileancima teško mi je pao, zaravo ne poraz nego način na koji smo izgubili. To nije bila igra parova već četiri singla. Ipak, navečer sam shvatio da imamo još jednu šansu. Nastavit ćemo igrati zajedno, naravno singl je uvijek važniji osim na Olimpijskim igrama", rekao je LjubiČić.

Odmah nakon dvoboja stigla je SMS-poruka od Gorana Ivaniševića, a glasila je - "Stvarno ste u .... Ja sam ipak čovjek u godinama, večeras ste mi uzeli sto godina života".

"A ti nama" uzvratio mu je zajedno brončani hrvatski par.

(Izvor fotografije: FaH)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara