Ančić izgubio od Haasa

Ančić izgubio od Haasa
HRVATSKI tenisač Mario Ančić izgubio je u dvoboju 1. kola olimpijskog turnira u Ateni od Nijemca Tommyja Haasa sa 1:6, 5:7.

Velika Ančićeva očekivanja od Olimpijskih igara, na koje je jako želio doći i napraviti rezultat, splasnula su prvo sa ždrijebom - prvo Haas, pa onda Roddick, a onda i igrom na terenu broj dva novoga teniskoga centra pokraj Olimpijskog stadiona.

Kod Ančića se itekako osjetila velika pauza, nije igrao nijedan dvoboj još od Wilmbledona, što je gotovo mjesec i pol dana, dok je njegov protivnik zaista u punoj formi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovoljno je pogledati statistiku winnera - Haas ih je imao 20, a Ančić pet, od čega samo jedan u prvom setu. Haas je u prvom setu dvaput oduzimao Ančićev servis, u trećem i šestom gemu i nakon pola sata igre bilo je glatkih 6:1.

U drugom je Splićanin poveo sa 3:0, propustio dvije "break-lopte" za 4:1, a potom je njegova igra i koncentracija pala. Haas je kod 5:5 iskoristio novu šansu za break i potom dobio servis za meč.

"Osjećao sam se izgubljeno na terenu, pogotovu u prvom setu. Preduga je to stanka, fali mi barem jedan ili dva turnira. Nije u pitanju ozljeda, čak niti udarci, već jednostavno sam u nekim situacijama ostao bez osjećaja za igru. Haas je u punoj formi i nije mi davao poklone, morao sam se boriti za svaki svoj poen. Šteta, Atena mi je bio jedan od najvažnijih turnira ove godine, ali sada se moram okrenuti parovima i pokušati daleko dogurati", kazao je Ančić, koji već danas u paru sa Ljubičićem igra protiv vrlo jake kombinacije iz Švedske Bjoerkman-J. Johansson.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara