Ančić: Želim u Top 10!

MARIO ANČIĆ, heroj pobjede u finalu Davis Cupa protiv Slovačke boravi u Australiji gdje od 3. siječnja igra na turniru u Adelaidu. Australskim medijima otkrio je kako želi ući u Top 10.

"Mislim da će sljedeća godina biti veliki korak. Na ljestvici sam sada 22., nadam se da ću uskoro biti oko 15. mjesta, a zatim među prvih deset. Naravno, lako je govoriti o pozicijama, ali treba pronaći način kako to ostvariti." - izjavio je Ančić za australski The Age.

Podsjetimo, Goran Ivanišević je 1992. godine osvojio Adelaide u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u paru s Švicarcem Marcom Rossetom, kojeg je u pojedinačnoj konkurenciji izbacio u četvrtfinalu. Ančić će na turniru u Adelaidu biti četvrti nositelj.

"Najviše razmišljam o tome kako poboljšati svoju igru. Mogu igrati na svim podlogama, imam sve udarce, no važno je kako to sve objediniti. Sada će trebati usavršiti detalje." - dodaje 21-godišnji tenisač, inače miljenik ženske publike.

Prvak svijeta u tenisu, mladi Mario se prisjeća petog meča u Bratislavi u kojem je Hrvatskoj donio naslov pobjednika Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da u budućnosti postignem veće uspjehe, mislim kako ću uvijek slaviti tu pobjedu, našu prvu." - izjavio je Mario.

"Velika je stvar kao mlad ostvariti takav uspjeh. Nadam se da ću iz tog reprezentativnog iskustva izvući mnogo pozitivnih stvari i prenijeti ih u moju samostalnu karijeru." - kazao je Ančić.

Mario kaže kako je atmosfera u Slovačkoj bila
odlična, ali kako nisu znali što se događa kod kuće, u Hrvatskoj.

"Oko 60, 70 tisuća ljudi čekalo nas je u Zagrebu, prvo na aerodromu, te u centru grada. Tek smo u tom trenutku shvatili što smo napravili i koliko je to ljudima bilo važno." - zaključio je Ančić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara