Anja Paerson seli u Monaco

NAKON poraza od Janice Kostelić na vlastitom terenu u Areu, Anja Paerson ima i stambeno-financijskih problema.

Najpoznatija švedska skijašica uskoro se seli u Monaco.

Tako se nastavlja lanac kojeg je 70-tih godina započeo Bjorn Borg. Ovaj legendarni tenisač dobio je oštre kritike švedskog društva, a prozvan je osobom koja izbjegava plaćanje poraza.

Danas su 20-ak najpoznatijih švedskih sportaša građani Monaca - atletičari Kajsa Bergqist, Christian Olsson, tenisači Thomas Johansson, Thomas Enqvist, Magnus Larsson, golferi Robert Karlsson, Mathias Gronberg i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog sve učestalijih odlazaka švedskih sportaša iz domovine, ministrica sporta Mona Sahlin i ministar financija Bosse Ringholm konačno su pokrenuli pitanje o posebnim pravilima koja bi vrijedila za vrhunske sportaše.

Prvi korak u rješavanju problema bit će usporedba sa drugim zemljama i načinom na koji te zemlje primjenjuju kada su u pitanju sportaši. Ministar financija je u nekoliko navrata jednostavno odlagao to pitanje jer pitanja ljudi iz drugih zanimanja, npr. umjetnika svih profila, takoder nije rješeno.

Dok se na vrhu vrše pripreme za rješavanje poreznog sustava vrhunskih sportaša, Anja se sprema na preseljenje.

"Da imam mogućnosti ostati i dalje u Švedskoj, naravno da bih ostala. No, kao i svi drugi želim zarađivati novac s onim s čime se i bavim," kazala je Anja Parson, koja smatra kako je ispred nje veliki izazov - stati na vlastite noge u stranoj zemlji sa jezikom kojim ne vlada.

Njeni uspjesi u posljednje vrijeme zaslužni su da se i konto naglo povećao. Samo zlatna medalja u St. Moritzu donijela je mladoj 21-godišnjoj djevojci 3 milijuna kruna. Za svoj stan na periferiji Monte Carla Anja je kupila namještaj kada je bila tamo nakon svjetskog prvenstva. Još joj samo krevet nedostaje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara